Alimpijević ponosan na mentalnu zrelost svog tima

Autor: Pavle Knežević
utorak 10.04.2018.
21:15
Izvor: Sportske.net

Zvezda je izjednačila u finalu, trener ponosan na svoje igrače, kojima daje najveće zasluge.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je njegov tim večeras više želeo pobedu od Budućnosti, ali je istakao da je ponosan na svoje igrače koji su pokazali mentalnu zrelost.

"Kao što je juče Budućnost želela više pobedu i igrala bolje i sasvim zasluženo došla do pobede, mislim da smo danas tako mi. Zaista sam ponosan na igrače zbog svega onoga što su jako dobro izneli u ova 24 sata i pokazali mentalnu zrelost. Igrači su isključivo zaslužni za to što smo pobedili. Mi smo uradili neke minimalne stvari, samo smo izbacili taj panični 'svič' koji smo juče imali u prvom sekundama napada.

Juče ta ista odbrana bila loša, danas odlična. Ono što posebno želim da istaknem i da se zahvalim na izvanrednoj podršci, fenomenalnoj. Kada vidite ovoliki broj ljudi koji vas podržavaju i kad je teško...Hrani nas takva podrška i razlog više što želimo da se vratimo u 'Pionir' i uz ovakve navijače i uz ovakvu atmosferu došli do titule
", rekao je Alimpijević.

Zvezda je večeras pobedila 69:59 i tako izjednačila na 1:1 u finalnoj seriji ABA lige. Koliko će sledeća utakmica biti drugačija?

"Ne verujem da će utakmica biti posebno različita. Obe ekipe igraju dobro, Budućnost je danas odigrala sjajnu utakmicu. Znamo kakva će atmosfera biti dole. Od njih očekuju da dobiju dve utakmice, ali mi hoćemo da se vratimo u naš 'Pionir'", rekao je Alimpijević.

Neki Zvezdini igrači su mnogo grešili u pojedinim trenucima, ali trener nije želeo da analizira.

"Da ne pričam detalje, bitno je da se nađe put do pobede. Ima vremena za analize. Potpuno je ovo razumljivo, nije ni prva ni poslednja utakmica u kojoj se promašuju takvi šutevi. Mnogo će nam ova pobeda olakšati ovakve stvari", rekao je trener.

Koliko je bilo teško da održite ekipu tokom utakmice u trenutku kada ste gubili?

"Znate šta? Najteže je bilo danas na sastanku, ovo sve ostalo kada krene utakmica, ta težina koju svi nosimo na svojim leđima igranjem u Zvezdi za nijansu opada. Danas je na sastanku bilo najvažnije da se oni ohrabre, ali da to ne ode u drugom pravcu. Bitno je bilo naći meru", rekao je Alimpijević.

Koliko će biti teško izvaditi Milka Bjelicu iz krize pred ključne mečeve?

"Zvezda je u mnogo situacija pokazala da je sama sebi najveći neprijatelj i najveći prijatelj. Mnogo stvari smo sami sebi napravili, i poztivnih i negativnih. Ustajanje i padanje, je normalno. Bjelica nam je izuzetno važan, nemamo taj luksuz da se njega odreknemo i verujemo u njegov povratak", rekao je Alimpijević.

Hoćete li imati pomoć pod košem u Podgorici?

"Pero Antić ide za Podgoricu, pa ćemo videti. Nije mu zglob u najboljem stanju, ali ćemo odlučiti na dan utakmice", rekao je Alimpijević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek Republika Srps
Tuesday, 10.04.2018
22:16

Buucnost (osim Gordica ) nije mogla da pogodi bazen iz vana a ovaj nas Panjkovic izjavljuje da je Buducnost odigrala dobru utakmicu. Ali kad je poceo o.mentalnoj snazi i o cinjenici da su pleejkeri odigrali dobro,e tu je potvrdio sve ono na sta sam sumnjao

avatar
Tuesday, 10.04.2018
21:40

Ladno bez blama on izjavljuje kako je Budućnost odigrala dobru utakmicu. Kakav kvazi stručnjak. Sreća je da su loše odigrali i da smo ih napokon pobedili ove sezone, po prvi put. Trebaće nam puno sreće sa ovom neznalicom dole, da dobijemo jedan meč.