Alimpijević: "Pomislite nešto ste zaustavili Dončića, a onda na kraju pogledate statistiku..."

Autor: Pavle Knežević
petak 30.03.2018.
21:46
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde nije imao zamerki svojim igračima posle poraza od Reala, a posebno je pohvalio zvezdu Madriđana.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević nije imao zamerki svojim igračima posle poraza od Real Madrida, a u rezimeu Evrolige rekao je da mu je samo žao što tim nije imao više ovakvih fajterskih utakmica.

"Zbog ovoga je košarka divna igra. Mi smo u prvoj utakmici imali sreću i rešili smo meč trojkom u poslednjoj sekundi, sada je to bio Real. Igrali smo dve utakmice sa njima na jednu loptu. Naša ideja je bila da se načastan i pošten nači oprostimo od svojih navijača.

Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ne obazirući se na to ko nam fali, kao i oni. Real je imao mnogo više motiva, ali mislim da smo izvukli iz sebe ono što je najvažnije, a to je da smo odigrali ovu utakmicu borbeno, da se sportski pobijemo
", rekao je trener.

Real je pobedio trojkom Luke Dončića u poslednjim sekundama.

"Ništa ne zameram Dobriću, odigrao je dobru odbranu. Luka Dončić je zato veliki igrač, jer pogađa ovakve šuteve. Mi smo ga jurili celu utakmicu, a na kraju je imao snage da postigne ovakav šut. Mislite da ste ga nešto zaustavili, a onda pobledate statistiku na kraju i vidite da je dao 24 poena, imao devet skokova, a na njemu je napravljeno 10 faulova. Zaista odličan igrač, odličan tim, želim im sve najbolje u nastavku sezone. Mom timu čestitam na ovakvoj utakmici, jer nam je to jako važno za utakmicu u ponedeljak", rekao je Alimpijević.

Malo ko je pre početka sezone očekivao da Zvezda može da ostvari 11 pobeda, sa novim trenerom, novim timom i u novom ciklusu. Da li ste vi zadovoljni?

"Da bi sezona bila uspešna, moramo da osvojimo ABA ligu. To je prva stvar, da budem jasan. Izuzetno sam zadovoljan sa ovih 11 pobeda. Mi celu sezonu idemo gore-dole, što je normalno u prvoj godini ciklusa. Ono za čim ja žalim je što mislim da smo mogli da imamo još više ovakvih fajterskih utakmica na jednu loptu, jer svi dobijamo u njima.

Neko će reći težak i dramatičan poraz, ali naterati Real na jedan šut, mislim da je to sjajna stvar. Za tim žalim. Kad podvučemo crtu, izuzetno sam zadovoljan učinjenim u Evroligi
", rekao je trener Zvezde.

Da li će Antić biti spreman za ponedeljak i Mornar? Danas je nosio čizmu.

"On je čizmu nosio da ne bi zglob dolazio u konakt sa bilo čim. Danas je petak, sutra je subota. Razgovaraću sa lekarskim osobljem, pa ćemo videti", kazao je trener.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 31.03.2018
07:22

Nismo mi izgubili zbog dobrog Doncica, koji ce biti TOP klasa, vec zato sto kad zaigramo i povedemo sa +6 odigramo tako 3 glupa napada (Enisu ispadne lopta, sutne trojku ishitreno i jednu u poslednjoj sekundi sa 9m) pri tom odigramo odbranu faul+kos dva puta za redom i ti Alimpijevicu nista.....ne zoves tajmout? Pa kad ces ga zvati nego tad?