Alimpijević: "Pobeda za tim, za klub, za navijače"

Autor: Pavle Knežević
ponedeljak 29.01.2018.
23:27
Izvor: Sportske.net

Treneru Zvezde je ova pobeda značajna kao i ona protiv Olimpijakosa. Antića čeka nova pauza, otkrio prve procene.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da su pobede u derbiju za njegov tim značajne isto kao ona istorijska pobeda nad Olimpijakosom. Izuzetno zadovoljan igrom i ponašanjem.

"Izuzetno srećan posle ovakvih utakmica i pobeda. Ovo su pobede koje znače za tim, za klub, za naše navijače. Zato sam dodatno srećan, jer se ovako kupuje dodatni mir za nastavak sezone. Mnogo puta sam rekao, ali neću ni sada preskočiti...mnogo puta se pokazalo da kad god smo imali vremena za treninge, imali smo dobre utakmice i dobre pobede i dolazili smo do ovako velikih rezultata.

Potvrdili smo dobar rad iz prethodnog perioda i krunisali istorijskom utakmicom protiv Olimpijakosa i za nas ništa manje značajnom pobedom u derbiju
", rekao je Alimpijević posle pobede od 86:74.

Zvezda opet nije bila kompletna, a trener je primetio da se od njegovog tima očekuju pobede i kad nije kompletan.

"Došli smo u ritam i gajimo takav stil da je potpuno bilo normalno da nam fale dva igrača koji su u statističkom i svakom drugom smislu značajna za naš tim. Za mene nije normalno da mi igramo bez Feldina i Antića, pa, kao, 'očekivano'. Normalno, kvalitetniji smo, ali košarka je nešto drugo, ne igra uvek papir. Vidimo i da Partizan konstantno tokom sezone, menjajući strance, pokušava da ostvari svoje ambicije. Izuzetno sam zadovoljan kako smo se ponašali i igrali", rekao je Alimpijević.

Zvezda se sada izjednačila sa Budućnošću po broju pobeda na vrhu tabele, ali podgorički tim je bolji u međusobnim susretima.

"Ima još mnogo da se igra, ne zavisi sve od nas. Rasporedi svih ekipa su teški, tempo igranja na dva fronta nosi danak u porazima. Ja moram da priznam da se nećemo baviti previše tim drugim stvarima. Osluškivaćemo, naravno, jer nas se tiče, ali gledamo prvenstveno svoje dvorište", rekao je Alimpijević.

A kakva je situacija sa Feldinom i Antićem?

"Mislim da će Feldin biti u sastavu za Baskoniju. A i da ne bude, nama je značajnije da se vrati potpuno zdrav jer nas čeka kup. Što se tiče Antića, nije bila demagogija ili skrivena priča. Mi smo u poslednja dva dana probali da ga aktiviramo, ali sada ćemo morati da preduzmemo ozbiljnije mere oporavka, što će, prema prvim procenama, tražiti pauzu od jedno 10 dana", rekao je Alimpijević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke