Alimpijević: ''Ovo će još više da nas motiviše da osvojimo titule!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 18.02.2018.
23:59
Izvor: Sportske.net

Zvezdin strateg čestitao Partizanu na zasluženoj pobedi, ali veruje da će večerašnji poraz biti prava pouka za njegove igrače do kraja sezone.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Partizan je u finalu tokom čitavog meča bio bolji rival, imao rezultatsku prednost koja je u par navrata dostizala i 20 poena razlike, pa trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević nije tražio nikakav alibi posle meča.

''Čestitke Partizanu na potpuno zasluženoj pobedi, bili su bolji od prve do poslednje sekunde. Sa ovakvim uvodom nismo zaslužili da pobedimo, bez obzira na bolje drugo poluvreme koje nije bilo dovoljno.

Čitav ovaj turnir nije bio ni blizu našeg nivoa na kome smo bili u ABA i EL.

Nismo zadovoljni kako smo izgledali ne samo u finalu, nego na celom turniru. Večeras sam pokušavao u nekoliko navrata da objasnim da je Partizanu ova utakmica zaista značajna, da će ući sa ogromnom energijom. Jasna je stvar, imali su Evropu kakvu su imali, nemaju plej-of ABA i bio sam siguran da će otvoriti sa ovakvom energijom.

To je bio naš najveći problem i potpuno zasluženo smo izgubili'',
objašnjava Alimpijević.

Novinare je zanimalo zbog čega Zvezda u Nišu nije bila na svom nivou.

''Ne znam, da imam odgovor na to pitanje, sigurno bismo ga rešili do finala'', uzvratio je strateg crveno-belih.

On ne potcenjuje značaj ovog takmičenja, bez obzira što Zvezda kao prioritet ima odbranu trofeja u ABA ligi.

''Ne mislim da zbog ABA i EL ovaj trofej nije značajan ili je manje značajan. Kup je takva vrsta takmičenja gde ne dobijaju uvek favoriti. Nije plej-of, nema utakmica u kojima možete da se popravite u drugoj utakmici.

Ovog puta je to jedno finale-jedan trofej. Nama svakako ostaje ta ABA liga, koja nam je izuzetno značajna. Ovo može samo da nas motiviše više, da uzmemo to što nam je preostalo, preostala dva trofeja'',
zaključio je Alimpijević.

Milko Bjelica
je uz Dangubića večeras bio najefikasniji u Zvezdi sa 14 poena, ali to je bio nedovoljno za supermotivisani Partizan.

''Nismo odigrali na nivou na kome smo bili do sada. Mislim da na celokupnom turniru nismo izgledali kako smo želeli.

Čestitao bih Partizanu na zasluženoj pobedi, okrećemo se daljim takmičenjima. 

Presudila je prva četvrtina kada smo pustili Partizan da napravi toliko lakih poena, jurili smo razliku tokom celog meča, ali nismo uspeli. Teško je reći da li bismo igrali bolje da su navijači bili tu'',
poručio je Bjelica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dusko
Monday, 19.02.2018
11:32

opet cenzura na komentare

avatar
Goran_Ilic
Monday, 19.02.2018
10:23

Apsolutno me ne interesuje otkada je dosao sta ovaj ima da kaze,nije mi samo jasan covek koji ga je zaposlio,pa nije Zvezda radnik iz Surdulice(uz svo postovanje Radniku).

avatar
Bojan Samardzic
Monday, 19.02.2018
09:48

Nema veze za poraz, znaju se prioriteti, nekome je ova utakmica vrh sezone a nekom i nije tako bitna. Ipak, sramota je onako odigrati, gubiti 20 razlike, nema opravdanja za to!

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Monday, 19.02.2018
02:57

ti si kriv za danasnji poraz,okej pocetnik i sve to razumem,motiva ne sme da nedostaje protiv ovih sto igraju iz mrznje prema nama,ako ih ne pobedis lagano u finalu ako bude i gusto onda treba da se prica o tvom ostanku

avatar
Hannibal Lecter
Monday, 19.02.2018
19:43

mi kada smo bili u njihovoj situaciji njima je Vujosevic hteo i ruke i noge da odbije ako ne bude 20 razlike, da ne pricamo o nesretnom Jovanovicu koji je na time trazio 40 razlike... Mi partizan sa amaterskim igracima, nedokazanim klincima i Velickovica sa jednom nogom ne mozemo da dobijemo. Neka neko objasni igru bjelice, koja je njegova uloga? Sta je uloga Feldina I rocestija? Ne treba nama njihovih 20 poena protiv MZT vec da se prosetamo kroz ova mucena takmicenja... Sta je trenerska ruka najbolje je objasnio Pesic u 4 utakmice sa Barselonom.... Alimpijevic nije dorastao da udje u patike srpskih trenera...

avatar
Nemanja Vidiiic NO.1
Tuesday, 20.02.2018
02:09

silio sto vise protiv omladinaca znam,kakav bjelica ma daj..

avatar
Paris Saint Germain
Monday, 19.02.2018
02:38

alempijevicu majstore

avatar
dusko
Monday, 19.02.2018
01:57

Ovo će da nas otrezni, ovo će da nas motiviše, ŠTA JE SLEDEĆE...

avatar
dusko
Monday, 19.02.2018
01:54

hahaa...pusta obećanja. Da ponovim komentar od pre par dana Kakav bre ,,šamar,, od Borca da te otrezni, pa posle ponižavanja od ovakvog oslabljenog Partizana (bez uvrede za grobare) ti obećavaš titule, sa kojim pokrićem. Pa Džikić ti već 2 puta održao predavanje.nTreba ponovo i ponovo podsećati kako si odgovarao na kritike, ,,ne očekujete valjda da u novembru igramo dobro, igraćemo onda kada bude najpotrebnije, kada se bude odlučivalo o titulama,,nI tada sam rekao a i sada ću, ne daj bože da kada se bude odlučivalo o titulama, ti i dalje budeš trener Zvezde. Jednu smo već izgubili.

avatar
Hannibal Lecter
Monday, 19.02.2018
01:10
avatar
Paris Saint Germain
Monday, 19.02.2018
02:38
avatar
Radovan Filipovic
Monday, 19.02.2018
12:02

hahah, a zašto da ode čovek? Zato što je izgubio od Partizana jednu utakmicu? Bolje ćuti, molim te.