Alimpijević: "Ovakvi trijumfi nam trebaju"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.12.2017.
22:45
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Trener Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević rekao je da su njegovom timu potrebne pobede poput večerašnje u Sremskoj Mitrovici.

Beta/ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov/Ds
Beta/ABA liga/Mega Bemax/Ivica Veselinov/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s savladali su Mega Bemax u poslednjoj utakmici 13. kola ABA lige i ujedno poslednjoj u ovom takmičenju kada je 2017. godina u pitanju.

Crveno-beli su u dosta specifičnoj utakmici uspeli da naprave 22 poena prednosti ali su na kraju slavili sa samo pet poena razlike (90:85).

"Čestitam mom timu na ovakvoj pobedi. Ovakvi trijumfi nam trebaju, jer iz ovakvih mečeva izlazimo jači i stvaramo još bolju atmosferu. Iz nekog razloga, utakmice između Crvene zvezde i Mege su uvek zanimljive. Mislim da je ovo jedna od najboljih utakmica Mege u ABA ligi ove sezone", rekao je trener crveno-belih Dušan Alimpijević.

Strateg aktuelnog šampiona Srbije i regionalne ABA lige ocenio je kako Mega uz FMP spada u red najkvalitetnijih ekipa u zemlji.

"Sa Megom ćemo se ponovo susretati i zato u buduće moramo da se potrudimo da što manje puta igramo ovakve utakmice sa njima. Moram da naglasim da sam veoma zadovoljan kako je ekipa pokazala smirenost u momentima kada je to bilo teško i privela utakmicu kraju onako kako je trebalo. Smatram da je Mega uz FMP jedna od najtaklentovanijih ekipa i Mega kao i FMP radi sjajan posao sa mladim igračima", zaključio je Alimpijević.

Centar Crvene zvezde mt:s Matijas Lesor rekao je da njegov tim može i mora bolje.

"Igrači Mege bili su veoma motivisani, ali to smo znali i pre meča i očekivali smo da će biti tako. Oni su veoma mlad tim i željni su dokazivanja. Mi moramo i možemo bolje, naročito u situacijama kada steknemo vođstvo. Ne smemo da stajemo i da se zadovoljavamo time već da nastavimo da igramo u istom ritmu", kazao je Francuz.

Crvena zvezda mt:s kalendarsku godinu završava na liderskoj poziciji u ABA ligi, a poslednju takmičarsku utakmicu u 2017. godini igra u petak protiv "Armanija" u Milanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RUSKI CAR
Tuesday, 26.12.2017
06:24

Dule, još jednom si me oduševio onim tajm-autom kad si se izdrao na Jankovića, tako i treba, mora da se kida celu utakmicu na svakom delu terena. Mislim da ćeš ostaviti dublji trag na Zvezdinoj klupi nego prethodnik.