Alimpijević otkrio za čim jedino žali posle odlaska iz Zvezde

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.05.2018.
10:36
Izvor: Sportske.net, Sportklub.rs

Sada već bivši trener Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević analizirao je urađeno u sezoni na izmaku i objasnio za čim najviše žali nakon odlaska iz kluba.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Mladi stručnjak koji je Zvezdu vodio do početka tekuće sedmice govorio je o svim usponima i padovima koji su se dogodili ove sezone u intervjuu "Sport klubu".

On je procenio da je tokom sezone na izmaku stručni štab na čelu sa njim odradio dosta dobrih i teških stvari uprkos opštem utisku da je ekipa podbacila.

"Crvena zvezda u svakom slučaju, u svakoj biografiji, donosi mnogo više nego što bilo ko može da donese njoj. Ona je dovoljno velika da šta god uradili za nju nije dovoljno da bi se jedan tako veliki klub ispoštovao. Mislim da je stručni štab na čelu sa mnom, ove sezone odradio mnogo teških stvari, za koje smo znali da će biti teške, naporne i mučne", rekao je Alimpijević.

Bivši trener Crvene zvezde mt:s tvrdi da posle svega ipak ostaje žal i to za činjenicom da je klupu srpskog šampiona napustio bez osvojenog trofeja.

"Jedina žal koja je ostala jeste to što odlazim iz Crvene zvezde bez onog najvećeg pečata, a to je osvajanje titule. Mnogo mi je žao zbog toga jer nas je samo jedna lopta, jedno zakucavanje delilo od te priče. Ipak, postoje stvari koje mi niko ne može oduzeti, a to je neprocenjivo iskustvo koje sam dobio ove godine u Evroligi, pobeda u Madridu protiv Reala i to što su me tri puta proglasili za trenera kola u Evroligi. To je nešto što će ostati zauvek urezano u mom sećanju", dodao je Alimpijević.

U pomenutom intervjuu Alimpijević je analizirao urađeno u Evroligi, ABA ligi i Kupu Radivoja Koraća, a otkrio je da su svi problemi krenuli već na startu sezone kada je tržište diktiralo selekciju igrača.

Šta je sve rekao o problemima zbog kojih je napustio klupu Crvene zvezde mt:s, navodnom sukobu sa Brankom Lazićem i uzrocima poraza u finalu ABA lige možte pročitati ovde.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MOE28
Wednesday, 09.05.2018
15:13

Kaze jedno zakucavanje ga delilo od titule a to zakucavanje bi znacilo 2:1 u pobedama.. Ne kapiram zasto su ljudi toliko sigurni u klub koji jedva pobedjuje Tamis??!?

avatar
Radovan Filipovic
Wednesday, 09.05.2018
13:29

Razočarao si, Alimpijeviću, mnogo. Ja sam prvi bio za to da se da šansa i podržavao tu odluku, do pre 2 meseca. Sramota velika, iskreno. Taktiku nemaš, odbranu nemaš, srozao si kredibilitet ekipe na jako nizak nivo, toliki da se niko više Zveze ne plaši, čak štaviše. Pravio si nov tim, sa imenima za poštovanje, a nisi bio ni blizu trofej da osvojiš. Ni blizu.

avatar
Raky_b
Wednesday, 09.05.2018
13:22

Smenjen covek iz kafane

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 09.05.2018
12:30

Evo sada kada si otisao i kada se malo sleglo,da ponovim. Ni 1% talenta,ni 1% harizme,ni 0.1% taktike,najjadniji trener koji je krocio i ovaj sport,sramota za profesiju. Zabraniti prilaz Beogradu na 100km.

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Wednesday, 09.05.2018
11:48

Super, sa srećom ali ne vraćaj se. Daleko ti lepa kuća.

avatar
dusko
Wednesday, 09.05.2018
11:09

Imao si šansu, nisi znao da je iskoristiš, nema potrebe za bilo kakvim pravdanjima, srećno