Alimpijević otkrio - Po čemu se Valensija izdvaja u Evroligi i zašto je ovaj meč važan za Zvezdu?

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.03.2018.
20:09
Izvor: Sportske.net

Iako Zvezdu očekuje početak plej-ofa ABA lige za vikend, trener Alimpijević uverava da duel sa Valensijom za njegove igrače ne dolazi u nevreme.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Tokom večerašnjeg treninga ekipe Crvene zvezde mts pred sutrašnji duel sa Valensijom, novinarima se još jednom obratio trener Dušan Alimpijević.

On je najpre govorio i rivalu koga je Zvezda savladala u gostima, u prvom delu sezone. Od tada se igra Valensije promenila, a Alimpijević je objasnio i na koji način.

''Posle lošijeg starta od deset vezanih poraza, Valensija je imala seriju od 11 mečeva, kada su ostvarili skor 6-5. U tih šest pobeda su upisali i zaista velike trijumfe nad CSKA, Barselonom, Panatinaikosom, Himkijem, Bambergom...

Trener je promenio svoju filozofiju, pa se sada uključuje mnogo više igrača nego u prethodnom delu sezone. Čini mi se da je sada Valensija jedini klub koji igra aktivno sa 12 igrača u toku jedne utakmice.

Sada su im i nešto drugačije uloge. Po trojica-četvorica igrača se pojavljuje na poziciji 1, isto i na pozicijama 4 i 5. To im daje svestranost i ozbiljnost i u odbrani i u napadu. Ono što je najveća razlika, Valensija je mnogo bolja odbrambeno, pre svega zbog tako podeljenih uloga'',
objašnjava Alimpijević.

Zvezda sada ima samo teoretske šanse za plasman u osam najboljih, ali bez obzira na to, motiv u sutrašnjem meču nije upitan. Iako mnogi smatraju da je ovaj duel neželjeno opterećenje za igrače Zvezde pred početak plej-ofa, Alimpijević to gleda na drugačiji način i naglašava zbog čega je ovaj duel važan za njegov tim.

''Mi želimo da dobijemo svaki meč, značajno je za nas na koji način ćemo odigrati tu utakmicu. Tu mislim na pristup i izvršavanje postavljenih zadataka.

Evroliga nam je dala zaista mnogo. Svakoj ekipi daje na kvalitetu posle toliko utakmica u ovom takmičenju. Ali, sad u ovom momentu, nemamo velikih šansi za plasman u Top 8. Sada ona postaje jedno fizičko pražnjenje, ali ne mislim da ta utakmica sa Valensijom dolazi u lošem trenutku. Naprotiv, nama treba jedna dobra partija pred Mornar.

Ovakav režim takmičenja već nas je prilčno navikao da imate maksimalno tri dana za pripremu, što je sasvim dovoljno. Ostali smo prvi u ABA ligi, imali velike pobede u Evroligi i sada treba da primenimo to iskustvo'',
zaključio je Alimpijević.

Utakmica Crvena zvezda mts - Valensija igra se u četvrtak od 18.45 u hali "Aleksandar Nikolić".

OVDE
pročitajte šta je novinarima večeras o meču sa Valensijom rekao i Nemanja Bjelica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
el presidente
Thursday, 15.03.2018
08:25

Dobar ovaj Nemanja Bjelica, ima ga na svim stranama. Sinoc potop i golden state a već danas igra Euroleague za crveno bijele.

avatar
MALI PLAVI
Wednesday, 14.03.2018
23:02

Nemanja Bjelica???