Alimpijević: "Ostali smo ljudi"

Autor: Pavle Knežević
petak 02.03.2018.
21:47
Izvor: Sportske.net

Treneru Zvezde ova pobeda mnogo znači, ponosan je na sve urađeno.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je njegov tim pobedom nad Unikahom stavio tačku na loš period.

"Vratili smo samopouzdanje u ovoj utakmici jer smo pogodili 10 trojki. Nije bilo lako jer smo iza sebe ostavili jako težak period i zato je ova pobeda važnija. Čestitam svojim igračima na zaista 'fajterskoj' utakmici, na jednom dobrom pristupu, dobroj koncentraciji tokom 40 minuta", rekao je Alimpijević novinarima posle meča.

Zvezda je slavila 80:76 i tako ostvarila 10. trijumf u Evroligi, koliko ima i Unikaha.

"Vrlo sam zadovoljan ovom pobedom usvim segmentima, osim sa jednim. To je njihov ofanzivni skok. Govorili smo o tome da je to ekipa koja je druga skakačka ekipa po ofanzivnom skoku, odmah iza nas. Imam utisak da su mnogo laganih poena davali iz ofanzivnog skoka. Imam osećaj da smo imali mnogo dobrih odbrana, a oni su posle iz ofanzivnog skoka dali mnogo lakih poena.

Fenomenalna energija, timska pobeda. Napravljen je veliki pomak i time što smo mi naterali Unikahu na veliki broj izgubljenih lopti, naročito u prvom poluvremenu. To smo uspeli dobrom, agresivnom odbranom i tako smo pomogli sebi. To je još važnije kad se zna da nam je nedostajao jedan od najboljih defanzivnih igrača Nemanja Dangubić.

Bitno nam je ovo i za period ispred nas. Imamo još dve utakmice do kraja ABA lige, želimo da pobedimo i sačuvamo prvo mesto. Ostali smo ljudi, ostali smo tim, videli ste među igračima kolika je bila želja, jer pobede na najbolji način vraćaju atmosferu, pogotovo posle svih gluposti koje su se dešavala
", rekao je Alimpijević.

Zvezda ima pobedu manje od devete Baskonije i dva manje od osmog Makabija.

"Meni je velika radost što mi na današnji dan pričamo o tome. Danas je 2. marta, a vi me pitate, jer imamo i te minimalne šanse. Imamo 10 pobeda u Evroligi sa timom koji je tek krenuo novu priču, to je zaista jedna fenomenalna stvar, zaista sam ponosan kako su momci to izneli. Govorio sam to i ranije, dok god postoji minimalna šansa, mi ćemo se boriti, ali treba biti Realan.

Možemo mi da pričamo o tome da li su se Zvezdini navijači navikli, da li smo mogli više i mnogo toga, ali gledajte ovako, da uzmemo španske timove, jer ih ima najviše u Evroligi. Mi imamo više pobeda od Valensije (prvak Španije) i Barselone, jednu manje od Baskonije, dok je Real u vrhu. To je veliki uspeh i velika stvar
", rekao je Alimpijević.

Trener je na kraju imao jednu poruku i jednu čestitku.

"Želim da se zahvalim svim ljudima koji su došli po ovom vremenu da nas bodre. Hvala im na tome, mnogo nam to znači. Videli ste i sami kako se mi probudimo kad se probudi hala. A ovom pobedom želim i da uputim rođendansku čestitku Crvenoj zvezdi", rekao je Alimpijević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke