Alimpijević očekuje bolji Milano, ekipi prijaju treninzi

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 08.02.2018.
18:19
Izvor: Sportske.net

Zvezdin trener se ne zavarava time što je njegov tim pobedio Milano u gostima.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Dušan Alimpijević kaže da je utakmica sa Milanom možda i najteži ispit pred kup, jer ekipa mora da uloži dodtanu energiju u odbrani kad igra protiv najefikasnije ekipe Evrolige. Veruje da će mini-ciklusi treninga pomoći timu.

"Milano smo pobedilo u prvom delu sezone na gostovanju. Dolazi sa drugačijom formom, igraju dosta bolje, ako se ne varam, pobedili su u tri od poslednje četiri utakmice. Imaju zaista velike pobede na gostovanjima, poput Baskonije i Barselone. Ekipa koja je napadački fenomenalno poređana, naročito na spoljnim pozicijama.

Uz Gaudloka, Džerelsa, Tiodora ima još nekoliko igrača, poput našeg Micova, koji mogu da pomognu u napadačkom smislu. Nisu za džabe ekipa koja postiže najveći broj poena u Evroligi do sada. Tako da za nas je to jedan veliki, možda i najveći test pred kup, jer morate dati mnogo više nego obično u odbrani kad imate takvu spoljnu liniju, koja je tako raspoložena
", rekao je Alimpijević novinarima.

Zvezda je skoro sedam dana u Beogradu, a Srbiju neće napuštati do 23. februara. Posle utakmice sa Milanom sledi meč sa Zadrom u ABA ligi, a onda i završni turnir kupa.

"Tu ima više vremena i za trening i za odmor, neće biti putovanja koja su iscrpljujuća i to će se odraziti na ovaj period. Milano jeste jedna od utakmica u nizu koje smo okarakterisali kao mini-ciklus pred kup. Posle ovoga nas čeka Zadar, što bi trebalo da bude generalna proba za kup, što nam je šansa za prvi trofej", rekao je Alimpijević.

Trener je do sada stalno govorio da njegovom timu mnogo znači kada ima nekoliko dana za treninge. Pre sedam dana je tim igrao protiv Baskonije u gostima, a u ponedeljak je pobedio FMP, u meču u kome je ravnomerno raspodelio minutažu. Da li će Zvezda sutra biti bolja?

"Ja se iskreno nadam da hoćemo, jer se to stvarno pokazalo u prethodnom periodu. Kad god smo imali vremena, ispravljali smo neke stvari. Ekipa je takva, u startu smo znali da joj treba trening. Ovo nije ekipa koja je godinama zajedno, za sve je potreban trening, za sve je potrebno vreme. Kad god imamo trening za manji ili veći ciklus treniranja, to se odrazilo na utakmici i nadam se da će to tako biti i u periodu ispred nas", rekao je Dušan Alimpijević.

Svi igrači su zdravi i spremni, a kao što je ranije najavljivano, danas je počeo da trenira i Pero Antić, koji bi trebalo da bude u konkurenciji za kup utakmice.

Pero Antic

Utakmica Crvena zvezda – Olimpija Milano igra se sutra od 19.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke