Alimpijević o reakciji igrača na loš period, bez Dangubića na Unikahu

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 01.03.2018.
19:11
Izvor: Sportske.net

Mnogo toga se desilo Zvezdinom timu u drugoj polovini februara. Trener otkriva kako su igrači reagovali posle svega.

Pavle Ranđelović/RKSIS
Pavle Ranđelović/RKSIS

Povezane vesti

Crvena zvezda je prošla kroz buran period: poraz u finalu kupa, slaba partija protiv Bamberga, a onda i medijski navodi da je došlo do tuče u svlačionici, što je izazvalo vanrednu konferenciju za novinare sa predsednikom kluba, kapitenom, trenerom i najvećom zvezdom. Dušan Alimpijević kaže da je tim pozitivno reagovao na sve to.

"Odlična je bila reakcija. Obično kad se dese neke gluposti koje nemaju veze sa košarkom, onda se ljudi malo iznerviraju, izazove se neki revolt među nama. Takve stvari uvek mogu da odu u dva pravca: ili da se skroz razdvojimo ili da se stisnemo i u svemu ovome, budemo još bolji i izađemo još jači. Mislim da smo upravo to uradili sa celom ovom situacijom. A to nam je još jedan od motiva da odigramo dobro protiv Unikahe", rekao je Alimpijević novinarima na otvorenom treningu.

Ono što se zna je da će ekipa igrati bez Dangubića, koji će već od ponedeljka biti u normalnom trenažnom procesu.

"Dangubić ima povredu koju vuče nekoliko sezona unazad, upaljeni su mu ligamenti kolena. Nije ništa ozbiljnije, samo smo mislili da je ovo pravi momenat da mu se daju dve nedelje pauze, da primi krvnu plazmu i ima preko potreban odmor. Dangubić je svakako zaslužio da mu se bar toliko izađe u susret, a i nama je bolje da bude spreman za ono što je najvažnije – finiš ABA lige", rekao je trener.

Osim njega, ostali igrači su zdravi, a Pero Antić trenira u punom ritmu i mogao bi da odigra "dobar deo utakmice".

Posle ovoga sledi Igokea u Laktašima, koliko će biti teško koncentrisati se na Unikahu kad sledi važan meč u ABA ligi?

"Važno je da u svakoj utakmici Evrolige idemo na pobedu, jer posle svake znamo šta smo dobro uradili ako pobedimo, odnosno šta nam je falilo da do nje dođemo ako ne pobedimo. To je jedini način na koji možemo da budemo bolji. Evroliga nam je u tome mnogo pomogla kroz ovih devet pobeda i ove važne utakmice, da spoznamo svoje kvalitete i da nam da na samopouzdanju.

Tako je i ovog puta. Kroz mnogo bolji prilazak Unikahi, očekujem bolje spremanje za Laktaše i ABA ligu koja nam je prioritet, da u poslednja dva kola zadržimo pol poziciju. Naročito je važno da vratimo sve ono što smo imali, jer niko od ovih igrača nije zaboravio da igra košarku u dve i po nedelje. Jednostavno, takav je period došao
", rekao je Alimpijević.

Čuje se da Nedović neće igrati…

"Imao je temperaturu, te igraće, te neće...On je krenuo za Beograd, Šermadini takođe i moje mišljenje je da će obojica biti u sastavu. A sigurno znamo da Dangubić neće", rekao je Alimpijević.

Utakmica Crvena zvezda-Unikaha igra se sutra od 19.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke