Alimpijević o borbi za navijače i učenju u naskupljim školama

Autor: Pavle Knežević
sreda 21.03.2018.
21:17
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde želi da njegov tim sutra pokaže da je nešto naučio u odnosu na prvi meč sa prvakom Evrope. Mnogo mu znači što je imao koga da pita za savet tokom sezone.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Manje od 48 sati posle završetka prošle evroligaške utakmice, Crvenu zvezdu čeka duel sa evropskim prvakom Fenerbahčeom. Vremena za pripremu nema mnogo, ali trener Dušan Alimpijević kaže da umor ne sme da bude nikakav faktor.

"To što je 48 sati – kako nama, tako i njima, tako da nemamo prava da to ističemo. I oni su imali tešku utakmicu protiv Makabija. Mi smo svaku utakmicu koju igramo u Pioniru ulazili smo sa mnogo energije, sa mnogo želje da se prikažemo u što boljem svetlu, jer imamo dodatnu odgovornost, ne samo rezultata, već i zbog naših navijača.

Oni su prepoznali taj momenat i pokazali podršku kad nam je bilo najpotrebnije – protiv Mornara u plej-ofu. Za tu podršku moramo i dalje da se borimo dobrim pristupom i dobrom energijom i da nastavimo u istom tonu i u nastavku plej-ofa", rekao je Alimpijević.

Niste imali mnogo vremena za pripremu utakmice, doputovali ste u Beograd posle njih.

"Isto kao i oni. Oni su možda manje spavali, mi smo imali možda malo manje vremena. Ali, to je ustaljena praksa: gledanje u kasnu noć u hotelu, gledanje u avionu, spremanje sastanka…veliki je stručni štab, svako ima svoj deo posla. Kako svima, tako i nama", kratko kaže trener Zvezde.

Utakmica prošle sezone bila je epska i nezaboravna, a u prvom delu ove sezone ste ubedljivo izgubili. Šta možemo očekivati sutra?

"Ja sam pričao i pred prvu utakmicu sa Fenerbahčeom: Željko Obradović je takav trener i ima takav tim da vam ukazuje na sve mane koje imate u odnosu na njegov tim. Odmah vam pokazuje gde ste fizički slabiji, gde ste niži, gde ste slabiji možda atletski…automatski se ’gađaju’ ta mesta i to se vrlo pokazuje. Želim da u odnosu na prvu utakmicu pokažemo napredak i da se vidi da smo bar nešto naučili u odnosu na prvu utakmicu sa evropskim prvakom", rekao je Alimpijević.

Da li možda postoji kod vas neki lični nivo, da se dokažete protiv najvećeg evropskog trenera?

"Ne postoji lični nivo. Meni je drago da imam tu čast da za eventualno neki savet ili bilo kakvu priču ili rečenicu možete pozvati i porazgovarati sa velikim srpskim trenerima. Ne vidim tu ništa lično. Čast je naći se na terenu sa takvim veličinama trenerskim. U Evroligi smo ove sezone imali Obradovića, sad je tu Pešić. To je stvarno velika stvar", odgovorio je trener Zvezde.

Videli smo vas  da razgovarate sa Obradovićem, pomenuli ste i Pešića. Da li ste i sa njim bili u kontaktu tokom sezone?

"Jesam. Ponoviću, čast je i izuzetna prilika da mlađi treneri, mi koji tek dolazimo, imamo tako jaku srpsku trenersku košarkašku školu. Uvek možemo da dobijemo neki dobar savet, zaista cenim to. To mi je poprilično značilo tokom sezone", kazao je trener Zvezde.

Ove dve evroligaške utakmice ove nedelje imaju manji značaj od nedeljne protiv Mornara.

"Znače nam utakmice i protiv Panatiniakosa i sutra protiv Fenerbahčea jer plaćate najskuplju i najbolju školu, evroligašku, da je prođete pre nego što odigrate drugi meč plej-ofa. Nećemo imati pravo da budemo energetski lošiji. Nedelja je fokus definitivno, ali pre toga – Fener", kaže Dušan Alimpijević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 21.03.2018
22:23

H2,2-2i-,domacin manje,gost vise,Davidovac vise,Bjelica manje,Omic manje,Meli vise,Vanamejker vise.