Alimpijević: "Nije ovo poslednji ovakav poraz ove sezone"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 15.10.2017.
21:30
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde ne traži izgovore za prvi poraz u sezoni, kaže da je tim morao da dobije Budućnost, ali ne očajava.

Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds
Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je da je Budućnost više želela pobedu večeras i da je zasluženo slavila u četvrtom kolu Jadranske lige.

"Čestitam Budućnosti želeli su više pobedu, to se videlo od prvog minuta i ovo je potpuno zaslužena pobeda i ja im na tome čestitam. Put i umor ne smeju da se pominju. Danas je trebalo da se pobedi i da se stavi tačka na jedan dobar period, jer ako se sad prića o umoru, šta ćemo kad odmakne sezona", rekao je Alimpijević novinarima posle utakmice.

Budućnost je večeras pobedila 79:75 u dramatičnoj završnici, nanela šampionu i lideru prvi poraz u sezoni i došla na deobu prvog mesta.

"Potrebno je da se više igrača uključi svojim učinkom, a oni koji su protiv Žalgirisa imali manju minutažu, treba da lakše rešavaju neke situacije. Tu mislim na odbranu, jer u napadu se ne očekuje ni od koga. Nije ovo ni prvi ni poslednji ovakav poraz ove sezone. ABA je vrlo ujednačena, a na nama je da sprečimo da se ovakve stvari više dešavaju", rekao je Alimpijević.

Trener je rekao da ima razumevanja za neke igrače, ali da tim ne može sebi da dozvoli pogrešan pristup.

"Potpuno je meni jasno da ovde ima igrača kojima je strano to da mora da se dobije svaka utakmica, da se toliko putuje, da se boriš za što bolje mesto u plej-ofu. Ja to razumem, ali tim nema vremena za to", rekao je Alimpijević.

Pero Antić je isključen zbog tehničke i nesportske greške, što je od ove sezone isključenje po novim pravilima.

"Moram da pogledam taj snimak, ali mislim da nije bio svestan da se uz tehničku i namernu grešku izlazi napolje. To je potez velikog takmičara, dao je on mnogo ovoj ekipi da bismo mu zamerili na tako nečemu", rekao je Alimpijević.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić rekao je da je očekivao ovako neizvestan meč, a ocenio je da je njegov tim odigrao sa više energije u drugom poluvremenu.

"Mi smo očekivali ovako nešto protiv Evroligaša, maksimalno borbeno, kvalitetno i nezvesno. Mi smo se borili da budemo što bolji takmac. Zvezda je odlična, iako je izgubila dobar deo tima, ali igrači koji su došli su pažljivo odabrani i verujem da će Zvezda igrati sve bolje. Tim se još traži, što važi i za nas, ali na nižem nivou. Očekujem da mi budemo bolji", rekao je Džikić.

Šta je presudilo?

"U drugom poluvremenu smo imali više energije, parirali smo toj čuvenoj Zvezdinoj odrani i to je bilo dosta važno. Uspostavili smo kontrolu skoka", rekao je srpski stručnjak.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dusko
Monday, 16.10.2017
01:11

Alo šefe o čemu pričaš, nije zadnji poraz. Da je poraz u Morači, Zagrebu ...u redu, ali na domaćem terenu i još kažeš neće biti zadnji.

avatar
dusko
Monday, 16.10.2017
00:27

Gospodin nervozni ! Kakvu on nervozu širi na klupi...

avatar
nemam pojma
Monday, 16.10.2017
00:24

Naravno da nije. Ovih tri što slede u nizu, biće mnogo ubedljiviji. Prvo Barsa, pa Cedevita, pa Himki. Biće veselo. Lepe večeri su u najavi.

avatar
Don Kihot
Sunday, 15.10.2017
23:28

Prva postava dala 66 od Zvezdinih 75 poena a njemu kriva odbrana?!? Kada sam pisao da nam treba bar još 2 igrača mnogi se nisu složili, sada mi deluje da nam treba i više jer mi izgleda klupu nemamo ni za aba ligu a o evroligi da ne pričam. nSvim srcem želim da me trener i igrači protiv Barse ubede u suprotno.

avatar
Iznogoud
Monday, 16.10.2017
11:53

Rekao je da se ni od koga ne ocekuje da resava u napadu konstantno, jer svakog moze da stane sut. Ali manjak zelje, truda i koncentracije u odbrani, moze uvek da zameri.