Alimpijević: "Nije lako igrati odbranu kad ste za dva minuta u bonusu"

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 02.11.2017.
20:45
Izvor: Sportske.net

Trener Crvene zvezde mts očekivano nezadovoljan nakon poraza od Brose u beogradskoj "Areni".

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Zvezde poraženi su na parketu "Kombank Arene" od Brose Bamberga, više o samom susretu OVDE.

Puleni Dušana Alimpijevića loše su otvorili utakmicu, primili hrpu lakih poena već na samom startu, što je dovelo do toga da prime čak 30 poena u prvih 10 minuta.

Do kraja susreta je Zvezda primila samo 45 poena, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi šampion Nemačke.

Brojni su komentari nakon ovogu duela na račun sudijskog kriterijuma, koji Zvezdi nije dozvoljavao da igra prepoznatljivu odbranu.

"Nije lako igrati odbranu jedan na jedan kada uđete u bonus u prvih par minuta", konstatovao je na početku konferencije za novinare Alimpijević.

"Ušli smo u utakmicu dosta dekoncentrisano, malo je i atmosfera uticala na nas, igrači su navikli na vatreniju atmosferu, naročito kad se igra u Areni.

Imam utisak da se stvorila neka slika van terena, da je ovo neka lakša utakmica za nas i odmah smo posle četiri kola postali favoriti. Ja ne mislim tako, pričali smo na tu temu i u svlačionici.

Pokušali smo da odigramo što bolje u ovom sastavu, nije samo da je falio Pera i Tejlor (Ročesti) je pristao da igra bez treninga, kod njega se video umor u protoku lopte
", dodao je Alimpijević.

Osvrnuo se za kraj trener Zvezde ponovo na suđenje u ovoj utakmici.

"Kada uzumemo sve u obzir, vrlo je teško da igrate agresivno odbranu jedan na jedan, kao sto sam rekao, jer kad god smo to krenuli da radimo, prođu dva minuta i mi smo već u bonusu", rekao je mladi stručnjak.

Na kraju je i dao jasan razlog za poraz njegovih pulena na svom terenu.

"Tri četrvrtine 45 poena, prva jako loša sa 30 i to je to", poentirao je Alimpijević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Kihot
Friday, 03.11.2017
17:33

Pa prestani da nerviras publiku sa forsiranjem udvajanja sa centrom pa se publika možda i vrati, svaki put protivniku napraviš zicer. A za faulove si ti najveći krivac, pravili ste sinoć faulove na 10 metara od koša, dok je igrač ledjima okrenut košu, itd. nP.S. Psihologa pod hitno za neke igrače, ovoliko loši mogu biti samo zbog problema u glavi!

avatar
Toto Salvatore Riina
Friday, 03.11.2017
10:59

Hoćemo u PIONIR!!!!

avatar
Predrag Matić
Thursday, 02.11.2017
23:04
avatar
Wilt 100+
Friday, 03.11.2017
08:52

Realno, dečko je bolji nego Radonjić u prve dve sezone jedno 10 puta. Ne znam kakva su očekivanja sa 10-11 novih igrača ?? Makabi je prošle godine uložio 30 mil u ekipu pa ništa nije radio, kako god treba pustiti ljude da rade i biti objektivan sa ambicijama .

avatar
Zlato
Thursday, 02.11.2017
21:58

Nismo mogli da igramo odbranu nisu sudije dozvolile a I realno nemamo tako dobre defanzivce kao prosle godine Jovic,Djenka I Kuzmic.