Alimpijević nezadovoljan: "Ovo nije košarka koju mi treba da igramo"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 04.10.2017.
23:42
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević samo je delimično bio zadovoljan onim što je njegova ekipa pokazala u trijumfu nad ekipom Mega Bemaksa.

Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds
Beta/ABA liga/Crvena zvezda mts/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s savladali su Mega Bemaks u okviru drugog kola ABA lige rezultatom 90:80. Trener domaćeg tima kazao je posle utakmice da je Mega, po tradiciji, odigrala jako dobro protiv crveno-belih.

"Teška, iscrpljujuća utakmica za nas, to se izgleda pretvara u kontinuitet i ove godine. Sve ekipe igraju vrlo motivisano protiv Zvezde, kod Mege je to dodatno izraženo što apsolutno pozdravljam. Radi se o mladoj, dobroj, perspektivnoj ekipi koja želi da se uporedi sa ekipom koja igra Evroligu", rekao je Alimpijević.

Strateg šampiona Srbije priznao je da ne može da bude zadovoljan onim što je video na terenu. Posebnu zamerku imao je na broj primljenih poena i činjenicu da "bek-ap" igrači nisu dali dovoljan doprinos.

"Ne mogu biti nikako zadovoljan kad vidim ovaj krajnji rezultat jer to nije košarka koju mi treba da igramo ove sezone. Ne možemo da primamo 80 poena i ovo su stvari koje se neće tolerisati kroz Evroligu. Mi kroz Evroligu treba da skupljamo iskustvo za ovakve utakmice, a ne obratno", rekao je Alimpijević.

On je kazao da su neki igrači imali daleko veću minutažu nego što je to bilo planirano, a kao razlog je naveo to što "rezervisti" nisu dali ono što se očekuje od njih.

"Ljudi koji treba da pokriju minute glavnih igrača to nisu uradili. Neki igrači su nam otišli poprilično preko minuta koji su im bili namenjeni. Čim odete u takvom pravcu utakmica dobija drugi smer", dodao je Alimpijević.

Alimpijević je istakao da će u narednom periodu sa ekipom raditi na ispravljanju tih loših segmenata igre, a zatim je uputio i pohvale.

"Zadovoljan sam jer su igrači pokazali mirnoću, stabilnost, kreativnost i svoju veličinu kao individualci i kao tim jer smo bili smireni kad god su nam prilazili, a to je odlika velikih igrača i ekipa", zaključio je Alimpijević.

Crvena zvezda mt:s narednu utakmicu igra u nedelju. Protivnik će joj biti ekipa Union Olimpije, a utakmica se igra u Ljubljani.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mm20
Thursday, 05.10.2017
03:01

Au, kako je Rocesti odigrao, svaka mu cast. Klasa. I Feldin dobar. A Pero, kao na basketu :)