Alimpijević: "Nalazimo se u specifičnoj situaciji"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.03.2018.
23:08
Izvor: Sportske.net

Strateg Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević objasnio je nakon poraza od Panatinaikosa da se njegova ekipa nalazi u izuzetno specifičnoj situaciji i da mora da ima u vidu koji su joj prioriteti.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s pretrpeli su šesnaesti poraz u ovosezonskom izdanju Evrolige. Bolji od šampiona Srbije u okviru 27. kola elitnog takmičenja bio je atinski Panatinaikos (91:71).

Za crveno-bele utakmica u Atini došla je dva dana nakon prvog polufinalnog susreta plej-ofa ABA lige sa Mornarom što je na konferenciji za medije apostrofirao i trener Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević.

"Ne želim da se žalim kada neko nedostaje, imam dvanaestoricu igrača i to je to. Nalazimo se u specifičnoj situaciji jer smo u sred veoma važnog plej-ofa u regionalnom šampinatu kroz koji možemo da se plasiramo u Evroligu", rekao je Alimpijević.

Zvezda je večeras nastupila bez iskusnog Pera Antića i Nemanje Dangubića koji je najverovatnije završio sezonu zbog povrede kolena.

Porazom u Atini šampion Srbije praktično je ostao bez šansi za plasman u plej-of ali u Zvezdi očito više ne razmišljaju u tom pravcu.

"Sjajno je igrati u ovakvoj atmosferi, nije nam bilo lako i sigurno je uticalo na našu igru. Panatinaikos je želeo pobedu i nema sumnje da se radi o jednoj od četiri atletski najdominantnijih ekipa u Evroligi", zaključio je Alimpijević.

Zvezdu već u četvrtak od 19 časova očekuje duel sa aktuelnim šampionom Evrope, a tri dana kasnije crveno-beli igraju revanš polufinala plej-ofa ABA lige protiv Mornara u Baru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
babaroga
Wednesday, 21.03.2018
15:00

Tako je. Utakmica sa Mornarom je vaznija. Na Fener izvedi igrace koji imaju najmanje minuta, odmori nosioce. Ionako Zeljku dugujemo mnogo: dao nam je novca vise od drzave. Izgleda da i drzava ima neke prioritete,a to ocigledno nismo mi. Valjda je broj dvocifrenih pobeda u elitnom takmicenju bruka, dok je jedna pobeda u onom drugorazrednom ponos pa ajd pare tamo.

avatar
dusko
Wednesday, 21.03.2018
11:04

Prvi put moram priznati da si u pravu, treba što bolje rasporediti minutažu, sačuvati igrače koliko je to moguće i što spremniji dočekati finale Aba lige

avatar
MALI PLAVI
Wednesday, 21.03.2018
05:06

Ništa strašno, teraj dalje, idemo po titulu pa sledeće sezone malo jače u EL.

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 21.03.2018
01:44

reci nekad da si kriv za ubedjiv poraz...