Alimpijević: "Maksimalno oprezni u svakoj utakmici"

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.12.2017.
12:36
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević rekao je da istorijat duela sa Mega Bemaxom poziva njegov tim na dodatnu opreznost.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije nastavlja takmičenje u regionalnoj ABA ligi utakmicom sa Mega Bemaxom koja je na programu u ponedeljak.

Poslednja utakmica 13. kola mogla bi se okarakterisati kao derbi jer je dobro poznato koliko su zanimljivih mečeva u poslednjih nekoliko godina odigrale ekipe Crvene zvezde i Mega Bemaxa.

"Ekipa Mege gaji prepoznatljiv stil igre, sa poznatim sistemom trenera koji to odlično radi godinama. Mi ulazimo u ovu utakmicu posle nekoliko treninga i to je bila dobra situacija za nas, jer smo bili u prilici da to uradimo posle serije teških putovanja. Treninzi su nam bili neophodni i zbog uklapanja novog igrača Dilana Enisa", rekao je trener crveno-belih Dušan Alimpijević.

Crveno-beli u ponedeljak neće moći da računaju na povređenog Ognjena Dobrića, dok će prehlađeni Pero Antić biti u timu.

"Utakmice sa Megom su tradicionalno zanimljive i to je nešto što će nas dodatno pozvati na opreznost. Rezultati u poslednjih nekoliko kola takođe pokazuju da moramo biti maksimalno oprezni u svakoj utakmici", dodao je trener Crvene zvezde mt:s.

Kapiten crveno-belih Branko Lazić, očekuje dobru utakmicu i nastavak serije pobeda u regionalnom takmičenju.

"Položaj ekipe Mege u ovogodišnjoj ABA ligi nas ne zavarava, posebno što su nekoliko utakmica gubili u završnicama poput mečeva sa Cedevitom i Cibonom. Radi se o mladom i ambicioznom timu, koji igra vrlo agresivno, i koji sa klupe vodi trener koji je već nekoliko sezona tu. Imali su vremena da treniraju i da se pripreme za ovu utakmicu. Sa druge strane, i nama je dobro došlo osveženje i prilika da treniramo prethodna dva dana posle serije putovanja i teških utakmica. Moramo da odigramo dobru odbranu za početak i da se držimo plana koji smo pripremili za ovaj meč", rekao je Lazić.

Meč u Sremskoj Mitrovici igra se u ponedeljak od 18 časova, a 2017. godinu crveno-beli što se tiče takmičarskih utakmica završavaju duelom sa Armanijem u Milanu u petak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke