Alimpijević: "Još jedan korak u 'odrastanju' tima"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 18.12.2017.
15:28
Izvor: Sportske.net

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević rekao je da će predstojeća utakmica sa Fenerbahčeom predstavljati "još jedan korak u odrastanju i sazrevanju tima".

Epa/Roberto Bregani
Epa/Roberto Bregani

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s sinoć su odigrali svoj meč 12. kola ABA lige, a danas su se nakon sastanka zaputili iz Crne Gore za Istanbul gde će odmeriti snage sa aktuelnim šampionom Evrope.

Utakmica Fenerbahče Doguš - Crvena zvezda mt:s igra se u okviru 13. kola Evrolige. Trener beogradskog sastava Dušan Alimpijević ističe da će Zvezda pokušati da ostvari četvrtu uzastopnu pobedu iako dobro zna koga ima za protivnika.

"Ekipa Fenerbahčea je odlično reagovala na poraz od Žalgirisa i zabeležila važnu pobedu u nedelju u derbiju turskog šampionata. Izvanredan tim koji predvodi čovek za koga imam izuzetno poštovanje, veliki trener, najuspešniji u istoriji Evrolige", rekao je Alimpijević.

Strateg crveno-belih ekipu Fenerbahčea svrstava u red najvećih kandidata za osvajanje trofeja u Evroligi.

"Uz Olimpijakos i CSKA naš naredni protivnik je najveći kandidat za osvajanje titule. I pored toga što često ističemo da igramo bez opterećenja u Evroligi, idemo u Istanbul da odigramo dobru utakmicu", dodao je Alimpijević.

Kadrovski problema nema iako česta putovanja predstavljaju dodatni napor za umorne igrače.

"Ova utakmica će biti još jedan korak u odrastanju i sazrevanju ovog tima, ovoga puta u najskupljoj košarkaškoj školi u Evroligi, protiv Fenerbahčea. Izuzetno fizički dominantan tim, uz ogroman individualni kvalitet, i jako im je teško parirati. Mi želimo damo sve od sebe, da na kraju nemamo šta sebi da  zamerimo", istakao je Alimpijević.

Nakon timskog sastanka u Baru ekspedicija Crvene zvezde mt:s zaputila se ka Istanbulu na utakmicu sa Fenerbahče Dogušom koja je zakazana za utorak od 18 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke