Alimpijević: "Jedno od najtežih gostovanja"

Autor: Beta Beta
nedelja 10.12.2017.
13:28
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je danas da je predstojeće gostovanje njegove ekipe Ciboni jedno od najtežih u ABA ligi, ali je istakao da crveno-beli želi da nastave seriju pobeda.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

"Ovo je jedno od težih abaligaških gostovanja i mi želimo da završimo naš mini ciklus u kome smo imali utakmice u Madridu, protiv Igokee, Efesa i sada ovu sa Cibonom, pobedom", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Košarkaši Zvezde sutra gostuju Ciboni u Zagrebu u utakmici 11. kola ABA lige.

Crveno-beli taj meč dočekuju sa osam pobeda i dva poraza u regionalnom takmičenju, dok hrvatski tim ima četiri trijumfa i šest poraza.

"Dolaskom novog trenera, puno toga se promenilo u redovima našeg sledećeg protivnika. Prvo što je promenjeno jeste jedan stranac, otišao je Jang, zatim su doveli Ratkovicu, jednog iskusnog plejmejkera, na poziciji koja im je bila deficitarna. Pokazali su brzo reakciju i napredak u igri", rekao je Alimpijević.

Trener Zvezde je naveo da su svi njegovi igrači zdravi i spremni za taj  meč.

Košarkaš Ognjen Dobrić upozorio je da će utakmica u Zagrebu biti jako teška.

"Svakako je teška utakmica pred nama, ne samo zbog činjenice da smo igrali protiv Efesa u Evroligi pre samo dva dana. Cibona je imala vremena da se pripremi za ovaj meč i važno je da odgovorimo čvrstom i agresivnom igrom. Naše ambicije u Evroligi su jasne, želimo da dobijemo svakoga, ali naš prioritet je, i to namerno ponavljamo, ABA liga", rekao je Dobrić.

"Želimo pobedu kako bismo nastavili da gradimo i samopouzdanje, ali i da spremni dočekamo seriju gostovanja do Nove godine u oba takmičenja", dodao je Dobrić.

Utakmica 11. kola ABA lige izmedju Cibone i Zvezde igra se sutra od 18.00 u zagrebačkoj dvorani "Dražen Petrović". 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke