Alimpijević: "Izuzetno sam svestan šta je Zvezda, izginućemo ako treba"

Autor: Pavle Knežević
petak 21.07.2017.
14:44
Izvor: Sportske.net

Novi trener Crvene zvezde rekao je da je svestan svega što nosi rad u klubu, ali i da su on i stručni štab spremni da daju sve od sebe za njega

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Novi trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je svestan šta znači biti trener tog kluba i kazao je da će on i stručni štab "izginuti" za klub.

"Pre svega sam počastvovan. Izuzetno sam svestan šta nosi ime Crvena zvezda. Šta nosi ime, tradicija, sistem i navijači i koji su njihovi zahtevi. Na moje velike zadovoljstvo sa mnom u stručnom štabu biće ljudi koji su bili u FMP-u, Slobodan Ljubotina, kodnicioni trener Aleksandar Jovančević, ali i Milenko Topić koji je prihvatio poziv da nam pomogne svojim ogromnim iskustvom", rekao je Alimpijević novinarima u Beogradu.

On je danas zvanično promovisan u novog trenera šampiona Srbije i Jadrana.

"Možda grubo zvuči, ali će stručni štab sa mnom na čelu izginuti za ovo što nam je pruženo. Daćemo sve od sebe da nastavimo niz dobrih rezultata koji su sada već iza nas. Znamo šta su naši ciljevi. Znamo da Zvezda ima imperativ pobede i mi ćemo u tom pravcu i razmišljati", kazao je 32-godišnji trener.

Alimpijević je rekao da je trebalo hrabrosti da se prihvati ova ponuda, ali da trener Zvezde i treba da bude hrabar. Novinare je zanimalo ko će iz FMP-a doći u Zvezdu.

"Postoji jasna vizija, ali ne bih licitirao imenima. Velike odluke se ne donose preko noći. Zvezda je isuviše veliki klub, veliki sistem. Svaka odluka se donosi uz duboku analizu...Imamo jasnu sliku igrača koji ostaju. Imamo jasnu sliku igrača iz FMP-a. Pratimo tržište i detaljno ga analiziramo. Ne moram ja vama da govorim previše, već možete i sami da shvatite", rekao je novi trener Zvezde.

"Postoji nekoliko pozicija koje su problem. Trudićemo se da to rešimo što pre jer 5. avgusta imamo prve preglede, a 7. avgusta prvi trening. Mi ćemo se truditi da pred početak priprema imamo skoro ceo tim, osim reprezentativaca kao što je na primer Branko Lazić", dodao je on.

Novinari su pitali Alimpijevića i za njegov stil igre.

"Neću da se vraćam mnogo unazad, ali je sigurno da sam uvek i u svakom klubu insistirao na dobroj odbrani. Ona se podrazumeva. Svaki početak je težak. Između ostalog zbog toga ćemo i insistirati da se okupimo što je ranije moguće. Rad i želja za radom ne sme nijednog momenta da se dovede u pitanje. Mi na taj način moramo da nadoknadimo sve nedostatke", objasnio je on.

Mladi trener je pričao i o tome kako se lično oseća po preuzimanju šampiona Srbije, Jadrana i kupa.

"Ovo je za mene zaista san i ostvarenje želja. U danima za nama smo pričali o tome šta nosi Zvezda. Velika je satisfakcija za mene i moje godine, ali i ogromna obaveza. Ovaj način takmičenja zahteva potpunu posvećenost poslu. Juče smo računali da ćemo sa prijateljskim utakmicama izaći na preko 85 utakmica za sezonu. Samo tu treba sračunati koliko ste odvojeni od porodice. Zato sam se trudio da selektiram stručan štab pun dobrih ljudi. Navijači nam postavljaju najveća očekivanja, a mi ćemo se truditi da to ne izneverimo", rekao je on.

Alimpijević će na tom mestu naslediti Dejana Radonjića, koji je za četiri pune sezone osvojio devet trofeja sa Zvezdom.

"Nisam došao kao zamena Dejanu Radonjiću. On je zlatnim slovima ispisao ime i prezime u knjige ovog kluba. Ta priča je iza nas i ne osećam pritisak toga. Imam samo pritisak i odgovornost da ne izneverim ljude koji su mi ukazali poverenje", rekao je on.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i igrač Crvene zvezde Milenko Topić rekao je da je počastvovan što će biti pomoćnik u crveno-belima.

"Izuzetna mi je čast učinjena ovim pozivom i mogućnost da se vratim u klub za koji sam jako emotivno vezan. Jako sam svestan šta je Crvena zvezda, kakav je to klub, kakav je to brend. Ma koliko zvučalo da smo mladi i neiskusni, biće nam lakše jer je u Zvezdi uspostavljen jasan sistem. Ispred nas je sezona koja je izuzetno zahtevna, ali smo spremni da se uhvatimo u koštac sa tim. Mladi smo, puni elana. Rezultati koje je Zvezda ostvarila u prethodnih pet godina nas obavezuju, ali i nam i predstavlja dodatni sportski motiv da se dobro spremimo jer će svi želeti da pobede Zvezdu", rekao je Topić.

Nekadašnje krilo Zvezde i reprezentacije priznao je da nema mnogo trenerskog iskustva.

"Ipak, ja sam ceo život u košarci. Prošao sam sve od domaće lige, Evrolige, reprezentacija, raznih inostranih liga...Možda nemam toliko trenerskog iskustva, ali u košarci ih sigurno imam. Rano je govoriti šta je uspeh u narednoj sezoni. Zajedništvo i dobra atmosfera je put kojim ćemo ići. Svi se pojačavaju, svi žele da skinu Zvezdu sa trona. Mislim da mogu da pomognem mladim igračima i trenerima", rekao je legendarni košarkaš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 21.07.2017
17:19

Crvena Zvezda je kao klub/brend iznad svih, klub datira iz davne ' 45-te i promene su sasvim normalne, uvek se desavale...uprkos svemu ide se dalje, postacemo za par godina najtrofejniji klub u zemlji, i ovo je na duze staze odlicna stvar. Alimpijevic je izuzetno mlad trener, vazi za najperspektivnijeg u zemlji, Od nase filijale je stvorio koherentni tim koji funkcionise, sa onom decurlijom je zbrisao Dziletove marvel junake, penzose koji su slicnih godina, ili stariji od njega (Alimpa) kao trenera. Pokazao konstantnost, kvalitet, drzanje tekme pod kontrolom i takticku mudrost. Postoji odredjena bojazan da ce odlaskom Radonje sistem prestati da postoji i da se slicna filozofija igre primenjuje. Opravdan je strah od potencijalne indijanastine, i nezanimljive igre, ali predugo je kod nas jedan strasan i organiozovan, sampionski sistem bio, sa takvom jasnom idejom koja je donela puno uspeha, mnogo trofeja i neprikosnovenu vladavinu jako dugo, da sada menjamo tu viziju. Alimpijevic ce naravno menjati nesto, igraci ce mu dolaziti razni, ali bice i onih od zadatka, onih koji su sampionske krvi, koji su dobro nauceni i u odbrani neprikosnoveni. Ostala je spoljna defanzivna linija Laza-Danga-Dobric, umeju oni svakako i u napadu da dosta doprinesu, ostao je i Milkmen koji je otac za sve na Jadranu, bukvano skoluje razne cuvare, a i znaci nam dosta u EL. Na ovu osnovu pocinjemo da gradimo tim, prebacicemo nekog iz filijale, dovescemo igrace koji imaju poene u rukama, sklopicemo dobar tim....Bice neizvesno, bice zanimljivo, tezak zadatak za mnoge, ali ovako mora. Desilo se nesto sto je prirodno trebalo za 2 sezone od sada, ali dobra stvar u svemu tome je momentum koji je odlican, jer ugrozeni preterano nismo, a i za 2 god od sada imacemo stabilnost i reset necemo praviti....

avatar
Friday, 21.07.2017
17:06

Ovo je cirkus od kluba, definitivno :)

avatar
Le Tissier
Friday, 21.07.2017
15:48

Sta je to Zvezda i sta nosi tradicija stara par godina? Ni za onaj klub sa istim imenom sto vise ne postoji ne bi moglo da se kaze sta ovaj prica, a kamoli za ovaj.

avatar
Friday, 21.07.2017
17:34

pa za skorojevice i to je mnogo... velicaju par trofeja i nazivaju dominacijom nesto sto je Partizan uradio 100 puta vise... pajaci...

avatar
crni bombarderos
Friday, 21.07.2017
22:15
avatar
MJ23
Friday, 21.07.2017
15:34

Prijatelju, tvojim imenovanjem za trenera ode Zvezda u kanal. Od sledece sezone necemo videti vise Evroligu (ni Zvezda ni Partizan), ima Cedevita da naplati sa kamatom sve ove susne godine na jadranu.
Pa ne moze novi Zvezdin trener da bude covek koji ima par sezona amaterske ksl i 10tak utakmica jadranske lige?! cekaj bre, stani..
Ne kazem, 100% je perspektivan trener ali barem da je ostao kostur tima, ovako.. Tesko ces se ti izboriti sa Covicem i Zvezdom. Ima da bude kao pre par godina sa onim, kako li se zvase trener, Lazic valjda?! Posle 3 utakmice jadranske lige, cao.
I posle zasto je Radonja odbio novi ugovor?! Zato sto bi imao 2,5 igraca na raspolaganju. Sve sto je gradio godinama ode niz vodu. .

avatar
Fijufiju
Friday, 21.07.2017
15:29

Preveliki klub, za malog i neiskusnog trenera. Dok nam u fotelji sedi mafijas ja se ne brinem. Zvezda ce osvajati titule, ali u Evroligi cemo sluziti za popravljanje kos razlike verovatno

avatar
Friday, 21.07.2017
15:18

Novi trener Crvene zvezde ali mts tj. FMP-a.

avatar
Azor Ahai 333
Saturday, 22.07.2017
10:14

Partizan postao Dinamik jel da?