Alimpijević: "Izuzetno sam svestan šta je Zvezda, izginućemo ako treba"

 • Autor: Pavle Knežević

 • 21. jul 2017.

 • 14:44

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Novi trener Crvene zvezde rekao je da je svestan svega što nosi rad u klubu, ali i da su on i stručni štab spremni da daju sve od sebe za njega

Alimpijević:
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Novi trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je svestan šta znači biti trener tog kluba i kazao je da će on i stručni štab "izginuti" za klub.

"Pre svega sam počastvovan. Izuzetno sam svestan šta nosi ime Crvena zvezda. Šta nosi ime, tradicija, sistem i navijači i koji su njihovi zahtevi. Na moje velike zadovoljstvo sa mnom u stručnom štabu biće ljudi koji su bili u FMP-u, Slobodan Ljubotina, kodnicioni trener Aleksandar Jovančević, ali i Milenko Topić koji je prihvatio poziv da nam pomogne svojim ogromnim iskustvom", rekao je Alimpijević novinarima u Beogradu.

On je danas zvanično promovisan u novog trenera šampiona Srbije i Jadrana.

"Možda grubo zvuči, ali će stručni štab sa mnom na čelu izginuti za ovo što nam je pruženo. Daćemo sve od sebe da nastavimo niz dobrih rezultata koji su sada već iza nas. Znamo šta su naši ciljevi. Znamo da Zvezda ima imperativ pobede i mi ćemo u tom pravcu i razmišljati", kazao je 32-godišnji trener.

Alimpijević je rekao da je trebalo hrabrosti da se prihvati ova ponuda, ali da trener Zvezde i treba da bude hrabar. Novinare je zanimalo ko će iz FMP-a doći u Zvezdu.

"Postoji jasna vizija, ali ne bih licitirao imenima. Velike odluke se ne donose preko noći. Zvezda je isuviše veliki klub, veliki sistem. Svaka odluka se donosi uz duboku analizu...Imamo jasnu sliku igrača koji ostaju. Imamo jasnu sliku igrača iz FMP-a. Pratimo tržište i detaljno ga analiziramo. Ne moram ja vama da govorim previše, već možete i sami da shvatite", rekao je novi trener Zvezde.

"Postoji nekoliko pozicija koje su problem. Trudićemo se da to rešimo što pre jer 5. avgusta imamo prve preglede, a 7. avgusta prvi trening. Mi ćemo se truditi da pred početak priprema imamo skoro ceo tim, osim reprezentativaca kao što je na primer Branko Lazić", dodao je on.

Novinari su pitali Alimpijevića i za njegov stil igre.

"Neću da se vraćam mnogo unazad, ali je sigurno da sam uvek i u svakom klubu insistirao na dobroj odbrani. Ona se podrazumeva. Svaki početak je težak. Između ostalog zbog toga ćemo i insistirati da se okupimo što je ranije moguće. Rad i želja za radom ne sme nijednog momenta da se dovede u pitanje. Mi na taj način moramo da nadoknadimo sve nedostatke", objasnio je on.

Mladi trener je pričao i o tome kako se lično oseća po preuzimanju šampiona Srbije, Jadrana i kupa.

"Ovo je za mene zaista san i ostvarenje želja. U danima za nama smo pričali o tome šta nosi Zvezda. Velika je satisfakcija za mene i moje godine, ali i ogromna obaveza. Ovaj način takmičenja zahteva potpunu posvećenost poslu. Juče smo računali da ćemo sa prijateljskim utakmicama izaći na preko 85 utakmica za sezonu. Samo tu treba sračunati koliko ste odvojeni od porodice. Zato sam se trudio da selektiram stručan štab pun dobrih ljudi. Navijači nam postavljaju najveća očekivanja, a mi ćemo se truditi da to ne izneverimo", rekao je on.

Alimpijević će na tom mestu naslediti Dejana Radonjića, koji je za četiri pune sezone osvojio devet trofeja sa Zvezdom.

"Nisam došao kao zamena Dejanu Radonjiću. On je zlatnim slovima ispisao ime i prezime u knjige ovog kluba. Ta priča je iza nas i ne osećam pritisak toga. Imam samo pritisak i odgovornost da ne izneverim ljude koji su mi ukazali poverenje", rekao je on.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i igrač Crvene zvezde Milenko Topić rekao je da je počastvovan što će biti pomoćnik u crveno-belima.

"Izuzetna mi je čast učinjena ovim pozivom i mogućnost da se vratim u klub za koji sam jako emotivno vezan. Jako sam svestan šta je Crvena zvezda, kakav je to klub, kakav je to brend. Ma koliko zvučalo da smo mladi i neiskusni, biće nam lakše jer je u Zvezdi uspostavljen jasan sistem. Ispred nas je sezona koja je izuzetno zahtevna, ali smo spremni da se uhvatimo u koštac sa tim. Mladi smo, puni elana. Rezultati koje je Zvezda ostvarila u prethodnih pet godina nas obavezuju, ali i nam i predstavlja dodatni sportski motiv da se dobro spremimo jer će svi želeti da pobede Zvezdu", rekao je Topić.

Nekadašnje krilo Zvezde i reprezentacije priznao je da nema mnogo trenerskog iskustva.

"Ipak, ja sam ceo život u košarci. Prošao sam sve od domaće lige, Evrolige, reprezentacija, raznih inostranih liga...Možda nemam toliko trenerskog iskustva, ali u košarci ih sigurno imam. Rano je govoriti šta je uspeh u narednoj sezoni. Zajedništvo i dobra atmosfera je put kojim ćemo ići. Svi se pojačavaju, svi žele da skinu Zvezdu sa trona. Mislim da mogu da pomognem mladim igračima i trenerima", rekao je legendarni košarkaš.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari