Alimpijević: ''Imamo mnogo manji budžet od ostalih, ali...''

Autor: Beta Beta
utorak 24.10.2017.
22:44
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je da je njegova ekipa dekocentrisano igrala u trećoj četvrtini i da to je, uz loš procenat realizovanih slobodnih bacanja, jedan od ključnih razloga poraza od Himkija.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Crvena zvezda pretpela je večeras drugi poraz u Evroligi, pošto je na gostovanju izgubila od Himkija sa 78:85.

"Uglavnom smo bili dobri u prvom poluvremenu, ali smo igrali dekocentrisano u trećoj četvrtini, možda nekih pet, šest minuta, ne znam tačno. Možda je to bio i najbitniji period utakmice. Za ovu utakmicu je bilo dovoljno da imaš Himkija za protivnika", rekao je Alimpijević posle utakmice.

Ekipa Zvezde imala je samo 52 odsto ubačenih slobodnih bacanja, pošto je pogodila samo 10 od 19 šuteva.

"Takođe, druga stvar koja je jako bitna u utakmicama kao što je bila ova, je koncentracija kod izvođenja slobodnih bacanja, što mi danas nismo imali. Imamo mnogo manji budžet od ostalih, ali smo pokazali da možemo da igramo sa svima, posebno kada igramo kod kuće, gde su nam veće šanse za pobedu", rekao je Alimipijević.

Trener Himkija Jorgos Barcokas kazao je da je drugačiji pristup i agresivnija odbrana njegovog tima u trećoj četvrtini prelomilo utakmicu.

"Pričali smo u svlačionici na poluvremenu o našem pristupu. Bacili smo 20 minuta u prvom delu, igrali smo bez strpljenja i u odbrani nismo ništa uradili. Moramo da poradimo na pristupu, pogotovo u odbrani.

Mislim da smo sve to uspeli u trećoj četvrtini. Bili smo znatno bolji u odbrani, što nam je donelo dobra rešenja u napadu. Na kraju smo lako pobedili, ali pristup u prvih 20 minuta je bio jako loš", rekao je Barcokas.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

30 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DR DRE
Wednesday, 25.10.2017
08:46

KK mali budzet, kao sto oni pricase...

avatar
Bianconeri Belgrado
Tuesday, 24.10.2017
23:26

Partizan je osvojio Evroligu i igrao final-four Evrolige sa znatno manjim budzetom pa se nikad nije bunio,al to sto je zvezda mali klub to je druga prica,te i ne cude ovakve izjave,za njih je uspeh da ucestvuju.

avatar
RG VILI
Tuesday, 24.10.2017
23:45

To je razlika izmedju nas i njih,sto oni nikada nece da shvate kosarku!

avatar
Pretorijanska Garda
Wednesday, 25.10.2017
00:00

Bolje se sinovac brini o tome sta ce taj kkp uraditi u narednih 20-30-50god umesto da nam pricas pricu o proslosti, koja vam nije blistava ako se izuzmu ratne godine i odredjeni posleratni period...i da li cete ikada i kada uopste vise videti taj Top8 u EL, u ovakvom formatu takmicenja...uostalom ne znate ni kolike ste budzete imali, a ne znate ni ovih godina koliko imate...FK Crvena Zvezda je bivsi sampion Evrope, sa ulaganjima 200 puta manjim od sadasnjih fudbalskih sila. Zvezda za par sezona ovim tempom, je najtrofejniji kosarkaski klub u zemlji po broju titula, kupova, gotovo svih segmenata...ostace samo jedan evropski da se obori, a posto ovo nije fudbal, sve je moguce deco, jer mi smo kosarkaska zemlja....Vase izjave su nakon poraza u trecerazrednim ili drugorazrednim takmicenjima, uglavnom kratke i jasne -sve je to normalno....

avatar
dusko
Tuesday, 24.10.2017
23:26

Jedino što g-din nervozni može da obeća jeste da će biti još poraza

avatar
Bik Koji Sedi
Tuesday, 24.10.2017
23:18

Pitanje za g-dina Alimpijevica: Da li je koncentracija kod izvodjenja slobodnih bacanja veceras bila slaba,jer Zvezda ima mnogo manji budzet od ostalih,ili je razlog u necem drugom? Pitam,jer je g-din Alimpijevic te dve cinjenice vezao jednu uz drugu u svojoj izjavi,pa neupuceni citalac moze da izvede zakljucak,da visoki budzeti resavaju problem koncentracije kod izvodjenja bacanja.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 24.10.2017
23:40

Koncentraciju naravno da ne resavaju,ali budzeti resavaju igrace koje ih izvode. Eto zamisli da Zvezda ima neogranicen budzet i u timu ima Doncica,Ljulja,Rodrigeza,itd. da ne nabrajam jel ne bi bila bolja slobodna bacanja?

avatar
Momcilo Stojanovic
Wednesday, 25.10.2017
12:50

Onda bi se zvala Golden Stejt.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 24.10.2017
22:56

Eto ne znamo za budzet,bas smo mislili Kleja da dovedemo dogodine kada bude slobodan. Ne trazite ta glupa opravdanja,vec igrajte i neka nasi klinci sto vise uce,jer su talentovani i da se spreme sto bolje za narednu sezonu,imaju i Peru i Milka i Feldina,a i Rocestija da uce od njih,sledece godine kao i svake,svi najbolji igraci iz Evrope ce otici u NBA,ostaju oni koji nisu za nba i dolaze novi iz nba-a koji tamo nmg da izbore ugovor,a mi mozemo imati 10 ekstra talentovanih igraca,koji ce tu biti i naredne godine i sa kojima mozemo napraviti ozbiljniji rezultat.

avatar
Bianconeri Belgrado
Tuesday, 24.10.2017
23:18

Sve sto mozete da uradite ozbiljno jeste da ponovite istorijski uspeh ulaskom u TOP 8,sve vise od toga za klub takvog renomea kao sto je zvezda je naucna fantastika.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 24.10.2017
23:33

Nemoj da si zloban,eto dobili ste u kupu slavice cukteras neku jadnu ekipu,slavite malo,to vam je vrhunac sezone.

avatar
ddr16
Tuesday, 24.10.2017
23:18

pa ako malo bolje pogledas nasu drugu postavu tu i nema nesto mnogo talenta,ova dva centra rezervna su smesna,talenat je lesor i on bi trebalo da bude zamena nekom pravom centru,ovi bekovi i krila su limitirani igraci,ne mozes da ocekujes da davidovac,dobric naprave ne znam kakve karijere samo zato sto su pored rocestija i feldina,lazarevic ne moze kos da pogodi ni u aba ligi,a da ne pricamo o el,a niko od njih nema 17,18 godina nego po 22+ tako da nije bas da su u godinama kada ce jos ekstremno napredovati,prosle sez smo imali talentovane guduru i simanica,sad nema niko od klinaca u kojeg vredi ulagati i trpeti ga na terenu...

avatar
Petar Petar
Tuesday, 24.10.2017
22:55

...ali, ima i onih od kojih imate mnooogo veci budzet. I nesto ne vidim da to pominjes posle tih utakmica.

avatar
ddr16
Tuesday, 24.10.2017
23:15

ali od tih ekipa i ne gubi,a sigurno nece da kaze posle utakmice izvine sto smo pobedili,imamo veci budzet. smesno je to sto pises jer budzet odredjuje kakav ces roster imati,i niko nema magicni stapic pa da sveda i ekipu pobedi sa davidovcem i ekipom. stoji da zvezda ima rocestija,bjelicu,antica,feldina ali to nikako nije u rangu sa najjaci evropskim timovima,plus sto su to sve igraci u godinama i sigurno nece igrati sve bolje kako sezona odmice

avatar
Pretorijanska Garda
Tuesday, 24.10.2017
23:41

Ko na primer? I da li sine imas predstavu sta znaci 20m manje u EL, i svega 2m vise od nekog (Future) na Jadranu? Vitamini imaju opet najveca ulaganja i sada... Igramo na svaka 2 dana, pa cak izmedju utakmica nema ni cestitih 48h, vec manje, za spremanje, putovanja, pritom bez cartera kao drugi...Igramo 4 tekme za period od 8 dana, i to sve jaki protivnici. Ne spominje se umor iako bi trebalo, ili razna druga opravdanja, pominje se realnost druga, daleko su bogatiji protivnici sa ulozenim brdom novca, teska gostovanja, nista nije sporno u tome i izjava sasvim na mestu...