Alimpijević ima jednu dilemu, a derbi je, naravno, mnogo više od borbe za plasman

Autor: Pavle Knežević
nedelja 28.01.2018.
12:08
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde ima dilemu oko jednog igrača, pobeda nad Olimpijakosom je podstrek, umor nije izgovor.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević očekuje sasvim drugačiji derbi sutra nego što je bio prvi u sezoni. Evroligaška pobeda nad Olimpijakosm je veliki podstrek, ali umor nije nikakav izgovor.

Zvezda se bori za prvo mesto, Partizan za četvrto. Oba tima imaju po pobedu manje od svojih rivala u borbi za plasman.

"Derbi je mnogo više od samog plasmana. Ono što je za nas veoma dobro i bitno, što smo mnogo puta ponavljali, jeste da kad god se ukazivala prilika za trening, mi smo posle tih treninga, tih mini-ciklusa od par dana u Beogradu, pokazivali dobre partije, dobre serije. Tu sada ulazi i derbi. Da ne trošimo previše reči na specifičnosti derbija. Partizan mnogo puta kao jači nije dobijao Zvezdu, i obrnuto: Zvezda je bivala jača na papiru, pa nije pobeđivala.

Derbi je nešto sasvim drugo, ima specifičnu težinu. Zato u meč ulazimo daleko opreznije. Još jedna stvar, Partizan je dosta uložio, a zamenom stranaca je pokazao da ne odustaje od svojih ambicija za ovu sezonu. Tu je i promena trenera koja je donela drugačiju igru, agresivniju. Očekujem drugačiju utakmicu ovog puta
", rekao je Alimpijević.

U kom smislu drugačiju?

"Vidi se da Partizan igra drugačije, imaju određene promene. Agresivniji su, kontrolisaniji su napadi, jedni stranci su otišli, drugi došli, drugačija je igra. Normalno je da sa dolaskom drugog trenera da se uloge menjaju, kao i stil igranja", objasnio je trener Zvezde.

U petak ste imali istorijsku pobedu, prvi put je savladan Olimpijakos, i to posle preokreta. Koliko vam to sa jedne strane znači, a koliko vam otežava zbog umora?

"Falile su nam neke stvari da se ostave pečati. Mislim da je utakmica sa Olimpijakosom jedan od najlepših pečata u dosadašnjem delu sezone. Lepo je biti deo tog tima i te generacije koja je uspela da prvi put pobedi Olimpijakos. Ali, nijedna takva pobeda ne može da se poredi sa značajem derbija. Umor ne sme da postoji kao faktor u derbiju, a ta pobeda će sigurno doneti u samopouzdanju", rekao je Alimpijević.

On je rekao da je zdravstvena situacija "dosta bolja" u odnosu na ranije, a da će na dan utakmice odlučiti o sastavu.

"Jedina dilema je Džejms Feldin, kod ostalih nemam dilemu. Bliži smo tome da on ne igra na derbiju. Antić će biti u sastavu, a Davidovac je normalno trenirao, nije to bila neka povreda, ništa više od grča", rekao je Alimpijević.

Derbi se igra sutra od 21 sat, a domaćin je Crvena zvezda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 28.01.2018
15:17

Neka gura Omića i Enisa što više može, da se uigraju, Ročesti malo odmori kao i Dobrića da udje u formu i ako dobro deluje pri povratku. Neka i Antića odmara, treba će nam za ključne utakmice.

avatar
Hannibal Lecter
Sunday, 28.01.2018
19:00

Pa sta ima da ih odmara ako ne osvoje ABA ligu i kup u ovakvoj konkurenciji treba ih u rudnik poslati. Sanse u EL su izgubili...