Alimpijević: "Igrači su pokazali da imaju obraz"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 14.01.2018.
21:35
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde bio je prezadovoljan reakcijom ekipe i ubedljivom pobedom nad Cedevitom.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević bio je vrlo zadovoljan reakcijom svojih igrača posle poraza od Efesa, koji su danas razbili Cedevitu u derbiju Jadranske lige.

"Igrali smo tri četvrtine zaista izvanredne, pre svega defanzivne košarke. To je važno sa nekoliko aspekta. Prvo, volim što ova ekipa ipak pokazuje obraz, da im je stalo da se obraz ne ukalja. Mnogo puta sam ponovio da nije sramota pasti, nego je sramota pasti a ne ustati. Pokazali su da im nije svejedno što smo imali slabije izdanje protiv Efesa.

Jako mi je drago što uz neke vrlo koncentrisane i dogovorene stvari pokazali pravu košarku tri četvrtine. Ima još da se igra u ovoj ligi, niti nam je zagarantovano drugo mesto, niti je izgubljeno prvo, niti se zna ko je treći. Raspored je takav da, kao što nismo ni patili posle nekih poraza, tako sada nemamo vremena za radovanje. Sutra imamo jedan trening do Himkija i to je to, idemo dalje
", rekao je Alimpijević.

Dvorana "Aleksandar Nikolić" danas je bila puna, a crveno-beli su imali sjajnu podršku u pobedi od 82:66.

"Iz sveg srca želim da se zahvalim svima koji su došli i podržali ekipu u jednoj ovakvoj utakmici, znajući koliko nam njihova podrška znači i koliko je bila važna utakmica. Ako je moguće da u ovom ili sličnom broju u utorak dočekamo Himki". rekao je Alimpijević.

Trener Cedevite Jurij Zdovc priznao je da je njegova ekipa bila nemoćna.

"Mislim da se utakmica se završila već u prvom poluvremenu. Počeli smo dobro, držali smo se u prvih pet minuta dok smo se držali pravila, ali kako je utakmica odmicala, mi smo padali. Jednostavno, Zvezda je bila bolja u svim segmentima, bila je brža", rekao je Zdovc.

Ipak, iako je njegov tim u jednom trenutku gubio i sa 34 razlike, on ne zamera ništa svojim igračima.

"Ja sam im u svlačionici rekao da su heroji. U ritmu koji mi imamo, ova utakmica je došla u lošem trenutku za nas. Bila je peta utakmica u sedam dana. Čekala nas je motivisana i raspoložena Zvezda kod kuće. Šta je – tu je. Probali smo sve, tako da idemo dalje. Nije nam lako, ali to nikoga ne zanima. Čestitam Zvezdi i želim joj sve najbolje u Evroligi", rekao je Zdovc.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke