Alimpijević: "Himki ima ozbiljne namere u Evroligi"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 23.10.2017.
12:56
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je danas da je predstojeći rival crveno-belih u Evroligi Himki izvanredna ekipa, koja je pokazala da neće biti samo učesnik najjačeg evropskog takmičenja.

Epa/Andrej Cukic
Epa/Andrej Cukic

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde u 13 časova lete pravo iz Zagreba, gde su sinoć gostovali Cedeviti, za Moskvu, gde ih već sutra očekuje meč trećeg kola Evrolige protiv Himkija.

"Izvanredan sastav, koji je svojim potezima tokom prethodnog prelaznog roka, pokazao da ne želi i neće biti tek učesnik ovogodišnjeg izdanja Evrolige. Sa ovakvim rosterom, koji predvodi Aleksej Šved, Himki ima ozbiljne namere u VTB i Evroligi.  Tu je i naš Stefan Marković, jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, koji igra u oba pravca podjednako dobro, Čarls Dženkins koji je toliko puta pokazao kvalitet, ali i osobinu koju nemaju mnogi stranci, da je spreman da se podrede timu u potpunosti", rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Utakmica u Moskvi dolazi posle samo 48 sati od duela sa Cedevitom i poraza koji su crveno-beli pretrpeli u Zagrebu.

"Putujemo u Moskvu nakon loše utakmice u Zagrebu, nemamo ni previše prostora za pripremu, jedan trening, ali već smo najavljivali da nas očekuje jak ritam tokom ovih šest dana. Idemo u istom sastavu kao i za utakmicu u Zagrebu, nema (Nemanje) Dangubića, svi ostali su spremni", rekao je Alimpijević.

Kapiten Branko Lazić kazao je da ekipa u Moskvu odlazi sa željom da odigra dobru utakmicu.

"Da se ne ponavljamo previše, nemamo mnogo vremena da se osvežimo i pripremimo, znali smo da nas očekuje ovakav ritam u ovom periodu. Himki je iskusna ekipa, sa velikim kvalitetom koji joj omogućava da napravi nešto značajnije u ovogodišnjoj Evroligi. Tu su Stefan Marković, moj nekadašnji saigrač Čarls Dženkins, dosta izuzetno kvalitetnih stranaca, i naravno ruski reprezentativac Aleksej Šved, kao lider te ekipe. Atletski izuzetan tim, ali idemo da odigramo dobru utakmicu, jer svaki meč u ovakvom takmičenju mnogo znači za naš tim", kazao je Lazić.

Utakmica između Himkija i Crvene zvezde igraće se sutra od 19 časova u "Mitišči areni".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Monday, 23.10.2017
14:38

Mozda 2 dana,ako dan traje 12 sati!

avatar
dusko
Monday, 23.10.2017
13:45

a kakve su tvoje namere, g-din nervozni

avatar
Amar Zornic
Monday, 23.10.2017
13:40

Po meni ce Himki biti u top 5 na kraju sezone tako da ce ovo biti izuzetno tezak mec , nadam se da cemo se pokazati u najboljem svetlu