Alimpijević: "Da preguramo noć i vratimo seriju u Beograd"

Autor: Beta Beta
petak 13.04.2018.
22:50
Izvor: Beta

Nakon četvrtog ovosezonskog poraza koji je Budućnost nanela Zvezdi trener beogradskih crveno-belih Dušan Alimpijević kazao je da je njegovom timu nedostajalo sportske sreće i da sada mora da uradi sve da vrati seriju u Beograd.

Beta/Branislav Božić
Beta/Branislav Božić

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da je njegovoj ekipi u večerašnjoj utakmici protiv Budućnosti nedostajalo sportske sreće, ali i da veruje da crveno-beli mogu da izbore peti odlučujući meč u Beogradu u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

"Atmosfera je bila fenomenalna, sjajna, nosili su svoj tim, ali nije atmosfera presudila, presudile su neke druge stvari. Sutra je novi dan, kao što je bio i posle prve utakmice u Beogradu. Uradićemo sve da dobijemo sutrašnju utakmicu i da na najteži mogući način dođemo do te pete utakmice", rekao je Alimpijević novinarima u Podgorici.

Crvena zvezda izgubila je večeras u Podgorici od Budućnosti sa 77:78, pa je crnogorski tim tako poveo sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige.

Zvezda je imala napad za pobedu, ali je prvo Džejms Feldin promašio šut za tri poena, da bi potom Lesor sam ispod koša "iz odbojke" promašio za dva.

"Mislim da nam je nedostajalo malo sportske sreće...", rekao je vidno razočarani Alimpijević.

Upitan koja ekipa ima psihološku prednost pred sutrašnji meč, Alimpijević je kazao da to "zavisi iz kog se ugla posmatra".

"Oni su sutra već viđeni za osvajanje trofeja, ali mi želimo majstoricu. Videćemo kome će biti teže, ko će pre do jedne od te dve stvari", dodao je on.

Alimpijević je rekao da Zvezda ove sezone već nekoliko puta "pronalazila put" ka oporavku posle poraza, uz veru da će to uraditi i sutra.

"Sve dosadašnje utakmice su bile na jednu loptu. Hladne glave ćemo analizirati, ali svakako mora bolje... Nije vreme da se komentariše. Sve što je do nas, mi moramo da uradimo... Sada moramo da preguramo ovu noć na najbolji način, da se oporavimo i da sutra dođemo koncentrisani i da vratimo seriju u Beograd", zaključio je trener Zvezde.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke