Alimpijević: "Bio bih licemeran kad bih nešto zamerio svojim igračima"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 21.12.2017.
21:39
Izvor: Sportske.net

Trener Zvezde krivi umor za poraz, ne zamera ništa svojim igračima. Ne traži alibi.

EPA/JuanJo Martin
EPA/JuanJo Martin

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je da bi bilo licemerno da bilo šta zameri svojim igračima posle poraza od Panatinaikosa. Priznao je da je umor bio presudan, ali nije tražio alibi za "čist" poraz.

"Imali smo večeras prilike da se takmičimo sa velikim timom, jednim od četiri najjača. Nažalost, nismo imali dovoljno energije da odigramo kako znamo i umemo. Definitivno se vidi da je taj put ostavio traga na nas i da se u pojedinim momentima video pad koncentracije. Na primer, posle dobre odbrane ih nateramo na loš šut, kada ne dodirne obruč, ali padne u njihove ruke. To je pad u koncentraciji", rekao je Alimpijević novinarima.

Zvezda je večeras izgubila 63:69 u 14. kolu Evrolige.

"Bio bih licemeran kada bih zamerio bilo šta mojim igračima. Mislim da smo se borili koliko su naše mogućnosti u našem trenutku. Nemojte zaboraviti da je ovaj tim sam došao u ovu situaciju, nenormalnu situaciju da postane normalno da se očekuje da Crvena zvezda pobeđuje u kontinuitetu u Evroligi.

Verujemo u stvari koje radimo, pokazuje se da dosta radimo i rastemo. U ovom trenutku je bio naš maksimum, posle četiri utakmice u sedam dana. To nije alibi, poraz je bio čist", rekao je trener Zvezde.

Da li je odlučila treća četvrtina?

"Po meni je odlučilo prvo poluvreme, najviše tih ničijih lopti, tog pada u koncentraciji. U prvom poluvremenu smo primili 41, u drugom 28. Mislim da smo u prvom napravili mnogo grešaka. To je to, nema tu neke velike pameti", rekao je Alimpijević.

Trener Panatinaikosa Ćavi Paskval rekao je da je znao da će utakmica biti teška, ali da je njegov tim pobedio zato što je zadržao mirnoću u finišu.

"Odigrali smo dobro, mada smo  u poslednjoj četvrtini, ali smo izgubili energiju u napadu. Na kraju smo bili mirni, kontrolisali smo utakmicu i zato smo je na kraju dobili. Znali smo da Zvezda ima prosek u napadu oko 78 poena, odradili smo sjajan posao u odbrani, što smo znali da treba da uradimo. Ne mogu da pričam o Zvezdi, mogu samo o svom timu, koji je uradio odličan posao", rekao je Paskval.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 22.12.2017
15:22

Nije alibi,al ae da spomenem. Pa Baskonia je sa pocetka sezone imala 7 igraca u rosteru i ISTI RASPORED kao i Zvezda,tj. Svaka EL ekipa ima isti raspored kao i Zvezda,s'tim da Zvezda u ABA ligi nema nikakvu konkurenciju dok recimo eto Real skoro svaku utakmicu igra u ligi protiv ekipa slicnog kvaliteta kao sto je Zvezda pa usput igraju i EL,a povredjeni im ni manje ni vise nego najbolji plej Evrope i glavni centar,a i rezervni centar i zamisli bezobraznike pobedjuju i ne traze krivca. Reci lepo da ne znas da vodis utakmicu i kraj.

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 21.12.2017
23:42

Nema se sta zameriti, izvukao se PAO, falilo je malo bez obzira na sve...Armani ce pasti, a onda januar je nas, vratice se sve ovo....

avatar
RUSKI CAR
Thursday, 21.12.2017
23:04

Samo napred Alimpije, radiš odličan posao, vidi se da nemamo dovoljno vremena za trening. Siguran sam u pobede u naredne dve EL utakmice, a u ABA Ligi sigurno gazimo sve redom. Samo da se poradi malo na napadačkim akcijama i sve će doći na svoje.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 22.12.2017
01:12

Dok ostali evroligasi igraju 10 utakmica manje od Zvezde u EL,a prvenstva uopste ne igraju,mada mozda Zvezda vise putuje?

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 21.12.2017
22:46

Ovaj kao Murinjo,stim sto je Murinjo trenercina,a ovaj nije ni trener. Sledecu utakmicu ce izgovor biti kako je grad bio toliko lep da nisu mogli da se skoncentrisu.