Alimpijević: "Armani trenutno ispod očekivanja"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 28.12.2017.
13:50
Izvor: Sportske.net

Strateg Crvene zvezde mt:s Dušan Alimpijević dobro je skautirao sledećeg rivala. Evo šta misli o 'Armaniju' i ambicijama tog tima.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Poslednji takmičarski meč u 2017. godini košarkaši Crvene zvezde mt:s odigraće u petak protiv ekipe Armani Exchange Olimpije iz Milana.

Utakmicom u "Mediolanum forumu" Zvezda će ujedno kompletirati prvu fazu takmičenja u Evroligi, a pobedom bi uhvatila priključak za klubovima koji se bore za plasman u plej-of.

"Posle serije dobrih treninga i perioda oporavka očekuje nas gostovanje u Milanu. Konkretno protiv Mega Bemaksa odigrali smo utakmicu u kojoj smo izašli iz punog treninga, čak i pod određenim upalama – smišljeno, kako smo i želeli", objašnjava trener Alimpijević.

'Armani' se trenutno nalazi na četrnaestoj poziciji evroligaške tabele sa četiri pobede i deset poraza, a Dušan Alimpijević smatra da tabela nije pokazatelj kvaliteta italijanskog tima.

"Za Armani je karakteristično da je to ekipa koja ide trenutno ispod svojih očekivanja koje su imali na početku sezone. To sudim na osnovu toga kako je formiran tim, stručni štab i koliko je novca uloženo u sastav. Verujem da će do kraja sezone učiniti sve da uđu u borbu za prvih osam mesta jer za to realno imaju kapacitet u sjajnom igračkom kadru", rekao je Alimpijević.

"Njihov sastav čine vrsni individualci poput Endrua Gaudloka, Vladimira Micova, Džordana Tiodora... što dovoljno govori o njihovim ambicijama i kvalitetu. Njihov tim je u potpunosti poprimio italijanski stil igre uprkos tome što je sačinjen od internacionalaca. Karakteriše ih igra u tranziciji, puno dobrih rešenja u prvih deset sekundi napada i moramo da učinimo sve da iskontrolišemo njihovu igru u tranziciji", zaključio je Alimpijević.

Nakon gostovanja u Milanu crveno-bele čeka kratak odmor jer se već 2. januara sastaju sa Petrol Olimpijom u okviru ABA lige.

Utakmica Olimpija Milano - Crvena zvezda mt:s igra se u petak od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Goran_Ilic
Thursday, 28.12.2017
15:09

Ma kasno je sad za skautiranja sto se tice evrolige ,u vrh se ne mozemo ukvaciti posle katastrofalnog starta,bolje skautiraj Cedevitu i Buducnost da bar osvojimo ABA ligu.