Alen Omić - Diskretni heroj Unikahine pobede

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.04.2017.
14:44
Izvor: Sportske.net

Momak rođen u Tuzli nije imao najbolji poenterski učinak u finalu Evrokupa ali je zato pokazao da poštuje fer-plej i viteški duh.

Epa/Manuel Bruque
Epa/Manuel Bruque

Povezane vesti

Košarkaši Unikahe obezbedili su plasman u Evroligu pošto su posle preokreta savladali Valensiju u finalu Evrokupa i okitili se titulom u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

Valensija je na startu poslednje četvrtine imala 13 poena prednosti ali je na kraju izgubila utakmicu ali i mesto u evropskoj eliti.

Jedan od najefikasnijih u pobedničkom timu bio je Alen Omić, momak rođen u Tuzli koji je zbog nepromišljenog poteza završio utakmicu u 12 minuta pre kraja.

Centar Unikahe zaradio je isključujuću grešku pošto je utrčao sa klupe kako bi sprečio Rafu Martineza da fizički nasrne na Nemanju Nedovića.

Srpski internacionalac napravio je nesportski prekršaj što je isprovociralo reakciju Rafe Martineza koji je krenuo ka Nedoviću, ali ga je sa leđa "zaključao" Alen Omić.

Bilo je jasno da je Alen Omić samo želeo da smiri situaciju ali mu sudije nisu oprostile to što je utrčao na teren sa klupe za rezerve.

Osim ovog poteza Alen Omić je uradio još nešto na čemu mu trba "skinuti kapu". U završnici drugog kvartala Omić je izbacio loptu u aut i onda korigovao pogrešnu sudijsku odluku što je potez vredan poštovanja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke