Aleksandrov ostaje u Oldenburgu

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 07.07.2015.
19:06
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš Nemanja Aleksandrov nastaviće saradnju sa nemačkim Oldenburgom za koji nastupa već pune dve godine.

ewe-baskets.de
ewe-baskets.de

Povezane vesti

28-godišnji Aleksandrov je sa ekipom Oldenburga potpisao ugovor na još godinu dana, uz mogućnost produžetka za još jednu godinu. Klub iz Donje Saksonije je prethodnu sezonu završio na sedmom mestu, što im je donelo plasman u plej-of, gde su u četvrtfinalu poraženi od Albe.

Aleksandrov je rekao da su planovi za sledeću sezonu da se nadmaše rezultati iz prethodne.

"Zadovoljan sam zbog još jednog produžetka saradnje sa Oldenburgom. Ovde sam već dve sezone, dobro poznajem tim, dobro poznajem nemačku ligu i ovo je bila prava odluka. Želim da pomognem timu da naredne sezone ostvarimo još bolje rezultate" rekao je Aleksandrov.

Srpski krilni centar je ove sezone u Nemačkoj odigrao 35 utakmica i u proseku je za 24 minuta u igri beležio 10.2 poena i 4.2 skoka.  EWE Baskets Oldenburg se takmičio i u Evrokupu i Aleksandrov je u kontinentalnom takmičenju prosečno postizao 9.6 poena, uz 4.9 skokova.

"Uvereni smo da će Nemanja biti kamen temeljac za naš tim u narednoj sezoni. On ima izvanredan karakter, iskustvo u Bundesligi, a isto tako uživa da igra za Oldenburg" rekao je Mladen Drijenčić, trener Oldenburga.

Aleksandrov je karijeru započeo u FMP-u iz Železnika, posle čega je nastupao za Crvenu zvezdu, Olimpiju, Skavolini, Pepinster i Manresu. Aleksandrov je 2003. proglašen za najboljeg domaćeg mladog sportistu, iste godine kada je na šampionatu Evrope za igrače do 16 godina bio MVP.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke