Alarm u Radničkom, Todorović podneo ostavku!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 04.11.2017.
23:25
Izvor: Sportske.net

Četvrti vezani poraz kragujevačkog Radničkog u Košarkaškoj ligi Srbije doveo je do paljenja alarma i povlačenja radikalnih poteza.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Košarkaški kragujevačkog Radničkog doživeli su večeras četvrti uzastopni poraz u Košarkaškoj ligi Srbije. Ekipu Zorana Todorovića u "Jezeru" je savladala zemunska Mladost, a strateg Radničkog najavio je posle utakmice da će napustiti klub.

"Da vam kažem iskreno, ovo je najgora utakmica koju sam vodio i kojoj sam prisustvovao. Svaki komentar je suvišan. Mislim da neke informacije ne stižu do igrača što je najveći problem. Nikako da se nađemo kroz skauting i trening i to je najveći problem", rekao je Todorović.

Mladost je slavila u "Jezeru" rezultatom 96:78 i tako nanela novajliji u ligi četvrti vezani poraz. Odmah posle meča Todorović je na konferenciji za medije najavio da odlazi iz kluba.

"Ja mislim da bi neko drugi mogao da podigne ovu ekipu i da ja tu možda više nemam šta da tražim. To je moje viđenje i moja obaveza prema sebi samom", počeo je Todorović.

Strateg kragujevačkog tima istakao je da je prošlog meseca imao porodičnih problema i da je verovatno i to uticalo na njegov rad i rezultate ekipe.

"Igračima sam rekao u svlačionici, meni lična odgovornost i vaspitanje ne daju za pravo da ostanem u Kragujevcu. Mogu svima da se zahvalim na svemu i to je moja odluka. Treba da dođe neko drugi koji može da se prilagodi ekipi i koga će igrači moći da prate i verovatno bi to bilo najbolje. Možda ne najpoštenije, ali svakako najbolje. Mislio sam da ću moći, ali nisam uspeo", dodao je Todorović.

Strahinja Jovanovic Zoran Todorovic
Foto: Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Selektor univerzitetske reprezentacije Srbije preuzeo je Radnički u septembru a ekipa je pod njegovim vođstvom ostvarila četiri poraza u ligi i jedan trijumf u Kupu.

"Žao mi je ali mislim da bi trebalo da odem. Nemam energiju da podignem ekipu. Krivo mi je što se sve ovako izdešavalo ali sam u podsvesti znao da će biti teško sa ovakvom ekipom", zaključio je Todorović.

Odlazeći trener kragujevačkog Radničkog istakao je da smatra da Uprava neće imati ništa protiv i da će prihvatiti njegovu odluku.

Čekamo zvanično saopštenje kluba, ali je više nego izvesno da će Radnički meč petog kola sa Vršcem dočekati sa novim trenerom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke