Akojonu teško da igra pleja!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.04.2015.
21:27
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Dugo je Partizan tražio pojačanje na poziciji plejmejkera, izbor je pred ključni deo sezone pao na Džoša Akojona, ali on sada, u sred polufinalne serije plej-ofa ABA lige, priznaje da se i dalje navikava na poziciju organizatora igre.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Od Džoša Akojona navijači Partizana mnogo očekuju u mečevima protiv Crvene zvezde Telekom, a Amerikanac je sinoć nagovestio napredak u igri i najavio još bolje partije u mečevima tokom predstojećeg vikenda, kada će crno-beli biti domaćini.

Ipak, u izjavi koju prenose ''Novosti'', Akojon ne krije da mu nije lako u ulozi organizatora igre, jer su pre svega, šuterske sposobnosti njegov najveći kvalitet. Otkriva i da je u pojedinim trenucima bio u ''panici'', ali da su ga saigrači i trener Duško Vujošević na vreme umirili.

''Mnogo mi je teško da se naviknem na poziciju pleja, jer svi igraju dobru odbranu u ovoj ligi. Ja sam i došao ovde da naučim da igram na poziciji pleja od Vujoševića. Sada se trudim da čekam, da ne šutiram tako brzo i da pokušam da razigram saigrače'', objašnjava Akojon.

On je svestan gde je grešio, šta još treba da popravi u igri i veruje u još bolju igru crno-belih u subotu.

''Moram mnogo bolje da kontrolišem tempo igre, pogotovo u završnici kada imamo vođstvo. Kao tim moramo da kontrolišemo Dženkinsa i Vilijamsa i da se fokusiramo na njih u odbrani i bićemo mnogo bolji u tom trećem meču'', ističe Akojon.

Kao junaka sinoćnje pobede Partizana izdvojio je Nikolu Milutinova, a ono što ga posebno raduje pred sledeći meč, jeste novi susret sa ''Grobarima''.

''Nisam igrao pred njima još od prvog meča kada sam došao i radujem se tim utakmicama'', dodao je Akojon.

On je u prvoj utakmici, koju je Zvezda dobila sa 73-64, upisao sedam poena, po dva skoka i asistencije, a sinoć, u trijumfu Partizana 70-68, igrao je 20 minuta, postigao 13 poena (trojke 3-7), uz dva skoka i jednu asistenciju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke