Ako se po jutru dan poznaje, ne piše se dobro LeBronu i Klivlendu

Autor: Boban Filipović
četvrtak 25.01.2018.
14:31
Izvor: Sportske.net

Vervali ili ne, 'Kralj' Džejms je najgori u jednoj statističkoj kategoriji u celoj NBA ligi u januaru.

BETA/AP Photo/Morry Gash
BETA/AP Photo/Morry Gash

Povezane vesti

"Kavaljeri" iz Klivlenda nisu najbolje ušli u 2018. godinu.

U prvoj utakmici u novoj godini prekunuli su seriju od tri uzastopna poraza s kraja prošle pobedom nad Portlandom kod kuće, ali je već sutradan usledio "šamar" od vodećeg tima istoka Boston Seltiksa u 'TD Gardenu' i ispostaviće se da je to bio uvod u novu crnu seriju.

Istina, na sledećoj utakmici aktuelni šampion Istoka je slavio na gostovanju u Orlandu protiv najslabijeg tima u konferenciji, a onda slede četiri vezana poraza: na gostovanjima u Mineapolisu, Torontu i Indijanapolisu, a onda i kod kuće od šampiona Golden Stejt Voriorsa.

Ekipa Tajrona Lua je podigla glavu novom pobedom nad nejakim Orlando Medžikom, ovog puta kod kuće, i to na jedvite jade, sa pola koša, međutim, ona je "poništena" sutradan debaklom u duelu sa Oklahomom. "Grmelo" je "samo tako" u Ohaju, Rasel Vestbruk, Pol Džordž, Melo Entoni i ostali su sipali do 148!

Ni četiri dana pauze nije donelo stabilizaciju, na poslednjem meču Klivlend je pretrpeo poraz u San Antoniju od Sparsa (oslabljenih zbog odsutva njihovog najboljeg igrača Kavaja Lenarda), a LeBronu je ostalo za utehu što je na toj utakmici premašio cifru od 30 hiljada postignutih poena u karijeri.

Suma sumarum, Kavsi na prvih deset utakmica u 2018. godini imaju skor 3/7, a alfa i omega tima, LeBron Džejms, u +/- statistici je u baš debelom minusu. To bi u prevodu značilo da je Klivlendova koš razlika -119 dok je 'Kralj' bio u igri od početka godine.

Tako veliki minus nema nijedan igrač u NBA u ovoj kalendarskoj godini.  


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Thursday, 25.01.2018
15:46

doso je kraj moj lebrone nista od titule ni ove godine!

avatar
barbaroga
Thursday, 25.01.2018
15:43

Statistika ume da zavara tako da ne mora to mnogo da znaci ali u svakom slucaju vidi se da to nije vise onaj stari Dzejms. Ipak je usao u 34 godinu zivota, priroda radi svoje.