Ako nam je za utehu, i Španci opet poraženi! Ali, Slovencima bolje ide...

Autor: Darko Mitrović
subota 28.11.2020.
22:00
Izvor: Sportske.net

Odigrano još nekoliko mečeva u okviru kvalifikacija za Evrobasket.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Poput reprezentacije Srbije, i Španija posle tri kola u svojoj grupi ima već dva poraza.

Španci se takmiče u Grupi A, gde su posle poraza od Poljske u prošlom kolu, večeras poraženi i od Izraela rezultatom 95-87.

Posle prvog poluvremena nije se mogao ni naslutiti ovakav epilog, s obzirom da je Španija dominirala i posle prvih 20 minuta igre imala čak 16 poena prednosti.

Ali, u nastavku raspad sistema u redovima ''Crvene furije''. Izraelci su u trećem kvartalu napunili koš rivala, upisali su 31 poen u tih deset minuta, a u sličnom ritmu su nastavili i u poslednjoj četvrtini, pa su Španci morali da se pomire sa porazom.

Tamir Blat sa 21 i Gal Mekel sa 18 poena bili su najefikasniji u selekciji Izraela, a kod Španaca najefikasniji je bio Kolom sa 24 postignuta poena.

U ovoj grupi, Izrael ima sve tri pobede, sledi Poljska sa dve, Španija ima jednu, a Rumunija na četvrtoj poziciji ima skor 0-3.

U Grupi F, Slovenija je večeras savladala Ukrajinu sa 83-73. Slovencima je ovo drugi trijumf u prva tri kola, dok kog su došli u velikoj meri zahvaljujući fenomenalnoj prvoj četvrtini koju su dobili sa 33:9. Početkom drugog kvartala vodili su i sa 42:11, Ukrajinci su potom do kraja polako ''topili'' tu prednost rivala, međutim nisu uspeli da dođu do prilike za preokret.

Jaka Blažič je briljirao sa 23 poena i deset skokova, Džordan Morgan je upisao 13, Luka Rupnik 12, a Edo Murić 10 poena.

Kod Ukrajinaca koji su pretrpeli drugi poraz, najefikasniji Herun sa 15 poena.
-
baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke