Ako je i od Bertomeua, mnogo je! Špancima prekipelo, sme li i ABA liga da mu se suprotstavi?

Autor: Darko Mitrović
petak 12.07.2019.
10:32
Izvor: Sportske.net

Stižu prve, i to prilično oštre reakcije na jučerašnju odluku Evrolige.

Epa/Daniel Dal Zennaro
Epa/Daniel Dal Zennaro

Povezane vesti

Preneli smo juče, snažno je odjeknula vest da više nema sigurnog prolaza u Evroligu za šampione Španije, Nemačke, ABA lige i VTB lige i da će se umesto toga deliti nove ''specijalne pozivnice'' od sledeće sezone, na osnovu finansijskih mogućnosti klubova.

Mnogi smatraju da je Đordi Bertomeu ovim prevršio svaku meru, prešao sve granice pristojnosti, a prvi oštar odgovopr dobio je od svojih zemljaka, Španaca.

Naime, španska ACB liga oglasila se saopštenjem u kojem se jasno suprotstavlja najnovijoj promeni koju je donela Evroliga.

''Posle informacije iz Evrolige. koja najavljuje novi sistem takmičenja i zamenu plasmana kroz nacionalne lige 'specijalnim pozivnicama', ACB želi da naglasi:

Čvrsto odbijamo model koji je jednostrano usvojila Evroliga.

Potrebno je stvoriti sportski ekosistem u kom se nacionalna takmičenja vrednuju za najvažnija evropska takmičenja, kao što je bio slučaj kroz istoriju evropske košarke i što je slučaj u drugim najvažnijim takmičenjima na kontinentu.', poručuju iz ACB lige'', poručuju iz ACB lige.

Šta mislite, da li će se još neko pridružiti ACB ligi u ovakvom stavu? Da li i ABA liga sme ovako da podigne glas ili će i dalje prihvatati Đordijeve ''mrvice''?
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DRUG OSTOJA
Friday, 12.07.2019
20:51

Mrvice, naravno!

avatar
3x3
Friday, 12.07.2019
11:34

Bolje je igrati Ligu Sampiona i osvojiti je, nego osvojiti ABA i kao ponizno kuce se nadati pozivu koji mozda nece stici. Ili ako mozda i stigne, biti medju poslednjim ekipama bez sanse za plasman dalje.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 12.07.2019
11:13

Znam ko se nece pridruziti - FMP jer njima drzava daje rekordnu sumu novca tako da ne moraju da brinu za rezultate vec ce sigurno igrati zbog drzavnih para.

avatar
Sale1389
Friday, 12.07.2019
10:54

Sve zbog para. Da se placa ucesce u Evro ligi. To je sustina svega.

avatar
Crveni Lucifer
Friday, 12.07.2019
10:44

Malo ce se buniti i na kraju nista, novac opet odnosi pobedu

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 12.07.2019
10:42

Sve dok coroskop vedri i oblaci, a znamo da voli guta sve sto mu se servira i da pristaje na sve sto stigne od kantalonca...