'Ajde Zvezdo, Valensija je u kanalu, neka bude kao pre tri godine

Autor: Boban Filipović
petak 15.12.2017.
12:14
Izvor: Sportske.net

"Slepi miševi" u ovom trenutku liče na "magare kome su noge u blatu", crveno-beli imaju lepu šansu da vežu treću pobedu u nizu...

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Šampion Španije je izgubio poslednjih sedam utakmica u Evroligi, evidentno je da se nalazi u krizi, u poseldnjih mesec dana Videretini puleni su pobedili samo Andoru u domaćem šampionatu i to posle produžetka.

Sudeći po prethodnim utakmicama u najelitnijem evrotakmičenju Zvezdi će najveća opasnost pretiti od bivšeg beka Olimpijakosa Erika Grina i od Tibora Plajsa, visokog centra sa NBA iskustvom.

Grin je sličan tip igrača kao Erik MekKolum iz Efesa, tako da je recept za njegovo zaustvljanje gotovo identičan. Branko Lazić je prošle sedmice u 'Pioniru' taj posao obavio besprekono, ukoliko kapitenu crveno-belih pođe za rukom da uhapsi najboljeg poentera 'Slepih miševa', Zvezdine šanse za novu pobedu će biti znatno uvećane.

Zvezda je na prethodne dve evroligaške utakmice, u kojima je savladala Real i Efes, neuporedivo bolje branila pikenrol rivala no na prethodnim, ta stavka je veliko ohrabrenje i trebalo bi da ulije dodatno samopouzdanje.

Osim toga, Alimpijevićev roster se prilično "kristalizovao" u poslednje vreme, deluje da su svi igrači pronašli svoje mesto pod suncem. Ekipa je jača i za Dilana Enisa, videćemo hoće li dojučerašnji igrač Mege dobiti priliku da debituje i da li će se to možda odraziti na ulogu Davidovca, koji je najprijatnije iznenađenje zbog svojih izuzetnih rola na poziciji "lažnog pleja" na prethodna tri meča u Evroligi.

Dusan Alimpijevic

S druge strane, Valensija nije ni malo naivan tim, sastavljen je od igrača veoma repektabilnog renomea, ali je neosporno da se pred duel sa Zvezdom šampion Španije nalazi u minus fazi.

Kada je reč u istroiji duela večerašnjih rivala u Evroligi, trenutni skor je 2:0 za Zvezdu. Crveno-beli su oba puta tukli Valensiju u sezoni 2014/15, tako da je i tradicija saveznik jedinog srpskog predstavnika u najjačem takmičenju na 'Starom kontinentu'.

Okršajem Valendije i Crvene zvezde mt:s će biti spuštena zavesa na 12. kolo, početak meča zakazan je za 20:30h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner Pixi G00000L
Friday, 15.12.2017
15:33

Napred Zvezdo, napred Institucijo, napred ponosu Srbije i srpske dijaspore.

avatar
Wilt 100+
Friday, 15.12.2017
13:46

Malo pretenciozan naslov, ko ne poznaje situaciju pomislio bi da je ovde Zvezda nekakav favorit što svakako nije. Stoji da je Valensija u nešto lošijoj formi ali sa druge str. imaju Green-a, Pleisa, Dubljevića, Martineza, San Emeterija... pa sigurno neće biti lagano.

avatar
Stefan Lazović
Friday, 15.12.2017
15:15

Dovoljno je kvote pogledati, 1.35 na Valensiju. Mene upravo brine to sto nemaju pobedu dugo u evroligi.