'Ajde, Zvezdo, uzmi im opet meru (19h)

Autor: Boban Filipović
petak 09.02.2018.
11:46
Izvor: Sportske.net

Večeras šampionu Srbije u goste dolazi redovna mušterija.

Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds
Beta/ABA liga/Petrol Olimpija/Aleš Fevžer/Ds

Povezane vesti

Crvena zvezda mt:s do sada ima maksimalan skor protiv milanske Olimpije.

Crveno-beli su oba puta tukli 'manekene' prošle sezone, serija pobeda nastavljena je i u ovoj, ekipa Dušana Alimpijevića je prošlu godinu zavrvorila trijumfom u 'Mediolanum cenrtu'.

Prvi okršaj ove sezone bila je utakmica na koš više, što i nije neuobičajeno, s obzirom da Armani gaji taj stil godinama.

Podsetimo da je na tom meču Zvezda brzo stekla veliku prednost, bila je na plus 16 u prvoj četvrtini, ali su 'manekeni' već do poluvremena uspeli da je otope, što za njih nije ništa novo. Crveno-beli su se u trećoj denonici ponovo odlepili da dvociren višak, Milanezi se opet vratili u egal, a u neizvesnoj zavšnici šampion Srbije i jadrana je bio pribraniji, povukli su Feldin i Bjelica kada je bilo gusto, tačku je stavio Ročesti za 88:91.

Sa ove tačke gledišta, kada je regularni deo sezone ušao završnu fazu, može se konstatovati da je ta utakmica je bila slika i prilika obe ekipe ove sezone.

Olimpija je napadački veoma potentna ekipa, kada bacite pogled na roster biće vam sve jasno, ali je odbrana veliki problem. Pjaniđani nije uspeo da izleči tu boljku koju je nasledio od Repeše, premda je presvučen gotovo ceo tim.

Simone Pjanidjani

Iako je Zvezda u Milanu pre nešto manje od dva meseca dobila utakmicu na 'koš više', utisak je da taj modul ipak više odgovara italijanskom timu. Ključ za uspeh crveno-belih je dobra defanziva, mada to neće biti ni malo lako da se realizuje na terenu zbog odsustva Pere Antića, koji je stožer u odbrani.

Iz tog razloga realnije je gledište da će ishod će zavisiti od toga kako će Zvezdu služiti šut, ako je bude služio kao onomad u 'gradu mode' izgledi za pobedu su neuporedivo veći. Mada, valja podsetiti da je Milko Bjelica tada šutirao trojke 3/5 što u ovom trenutku s obzirom na njegovu formu zvuči kao naučna fantastika, kao i da su puleni Dušana Alimpijevića na tom meču najbolje izvodili slobodna bacanja u celoj tekućoj sezoni - impresivnih 21/22!

Olimpija je sada u boljoj formi, na poslednje četiri evroligaške utakmice upisala je tri pobede, poseldnje dve na gostovanjima u Španiji, u Vitoriji i Barseloni.

S obzirom da je večerašnja utakmica na granici revijalne jer su izgledi obeju ekipa da se domognu plej-ofa samo u domenu teorije videćemo kako će se to odraziti na posetu. Oni najvatreniji "navijači" su najavili bojkot, tako da ne treba očekivati da atmosfera na tribinama bude vatrena kao na nekim prethodnim mečevima.

Zbog tradicije, domaćeg terena i pobede više u dosadašnjem toku sezone u Evroligi, Crvena zvezda je favorit u večerašnjoj utakmici koja se igra u dvorani 'Aleksandar Nikolić' i počinje u 19h.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brajkoo
Friday, 09.02.2018
19:24

Derbi zacelja i borba za top 10

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 09.02.2018
13:26

Nikako nije revijalna, Zvezdi znaci svaka pobjeda, nije isto hocemo li na kraju imati 8, 10 ili 12 pobjeda, iako su sanse za top 8 prakticno izgubljene jos protiv Makabija.

avatar
marecareee
Friday, 09.02.2018
12:52

Ponos ove kosarkaske nacije!