Agonija Partizana nastavljena u Laktašima

Autor: Boban Filipović
nedelja 02.11.2014.
20:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana preprpeli su četvrti poraz u okviru 6. kola Aba lige, sedmi ukupno u sezoni, pošto su izgubili na gostovanju Igokei rezultatom 83:77 (17:17, 22:15, 24:23, 20:22).

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Prva deonica protekla je u izjednačenoj igri o čemu svedoči i nerešen rezultat na kraju iste, Igokea je bolji rival u drugoj i na veliki odmor ide sa prednošću od sedam poena.

Crno-beli furiozno kreću u nastvaku, prave seriju 8:0, ali domaćin odgovara preavom merom na krilima Jeremića, Dragovića i Bunića, te na ulasku u poslednju četvrtinu ima plus 8.

Ceo meč je protekao u serijama obeju ekipa, tako je bio do kraja, Partizan se i u finišu takođe primicao, Igokea se ponovo odlepljivala, Petar Torlak je uzeo stvari u svoje ruke kada je bilo najpotrebnije i na kraju zasluženo slavila rezultatom 83:77.

Edo Murić je bio najefikasniji u poraženoj ekipi sa 17 poena, dvocifren učinak imali su još Đorđe Gagić i Luka Bogdanović.

Igokeu je do druge pobede u sezoni u regionalnom takmičenju vodio pomenuti Torlak, koji interesentno nije zadovoljio na probi u Partizanu, odličnu podršku imao je u Nikoli Dragoviću koji jebio blizu dabl-dabl učinka, te iskusnom Branku Joroviću, raspucanom Mladenu Jeremiću i Dušku Buniću, koji je doneo nekoliko "drugih napada" skokovima pod protivničkim obručem. Tim iz Republike Srpske sada ima isti učinak kao i beogradski crno-beli.

U ranije odigranim mečevima danas branilac titule šampiona ABA lige, Cibona, je u Zagrebu bila bolja od Solnoka i dobila ga sa 96:92 i zabečežila drugu pobedu, dok je Cedevita upisala lagani trujumf, ukupno čevrti, u Skoplju preotiv MZT-a (61:76).

6. kolo zatvara derbi između Crvene zvezde Telekom i Budućnosti, dve jedine neporažene ekipe do sada.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke