Adetokumbo tata, Srbi nisu pokvarili slavlje! Vučević i Medžik ni sami nisu verovali...

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 11.02.2020.
08:25
Izvor: Sportske.net

Milvoki bez MVP-ija, iz dobrog razloga, Kingsi nisu uspeli to da iskoriste. Orlando pucao iz svih oružja, predvođen sjajnim Vučevićem.

AP Photo/Morry Gash
AP Photo/Morry Gash

Povezane vesti

Lejkersi nisu imali milosti protiv Feniksa, prekinuli su loš niz kod kuće, vodeći tim Zapada su vodili Dejvis sa 25 poena i Rondo koji je kao šesti igrač dodao 23, uz 6 asistencija. Lebron je dao 17 poena, opet bio blizu tripl-dabla, ali i izgubio osam lopti. Nije se odrazilo na rezultat, Feniks je prišao na -6 u trećoj četvrtini, ali to je bilo sve.

Već u sredu nas čeka derbi, Lejkersi putuju u Denver, sudar dva prvoplasirana tima na tabeli.

Džimi Batler se vratio u tim, Majami je slavio u San Francisku, 21 poen, 10 asistencija njihovog lidera, svaka pobeda na turneji je dobrodošla za Hit koji mnogo bolje igra kod kuće. Smailagić je dobio manje od pet minuta, realizovao dva bacanja. Meč je obeležio povratak Igodale u dom Voriorsa gde je osvajao titule, imao je 2 poena i 5 skokova protiv bivšeg kluba. Krauder je ubacio 21, Keli Olinjuk uz 12 poena i 11 asistencija, najviše u karijeri.

Dalas je ponovo na negativnom skoru bez Dončića, Džordan Klarkson kao šesti igrač deluje odlično, 25 poena, Bogdanović je dao 23 koliko i Mičel, Gobert je pogodio svih sedam šuteva, uz 16 skokova. Dalas je odigrao dobro drugo poluvreme sa -23 su se spustili na jedan posed, ali su Bogdanović i Mičel pogodili ključne šuteve u finišu i prelomili utakmicu. Bobi Marjanović nije igrao.

Bogdan Bogdanović i Bjelica su iskombinovali 32 poena (po 16 svaki), imali identičan šut 6 of 14, Kingsi nisu imali mnogo nade u Milvokiju. Lider lige je postao otac, nije igrao sinoć. ali tim mu je poklonio pobedu. Do poslednje četvrtine je bilo napeto, ali onda je usledila serija 13:0 Baksa, Sakramento je promašivao, Bogdanovićevim bacanjima su se vratili na -6, ali to je bilo sve.

Toronto je naravio seriju pobeda, ruše klupske rekorde, 25 poena Anubobija, rekord karijere, Lovro je dodao 27, uz 11 asistencija, u Kanadi je pala Minesota. Siakam je brojao do 34, Kamerunac je 14 postigao u poslednjoj četvrtini, Minesota 16 godina nije dobila preko granice.

Za Vulvse je debitovao Rasel sa 22 poena, Tauns je dodao 23 i 10 skokova, ali realno gosti su bili daleko od iznenađenja, napravili su 23 greške, mada ni Reptrosi nisu bili puno bolji, samo tri manje.

Nikoli Vučeviću su skok i asistencija nedostajali za tripl dabl, uz to imao je 24 poena, Orlando je dobio Atlantu. Medžik je i sebe iznenadio sjajnom šuterskom partijom u nastavku, utrpali su rivalu 79 poena, najviše ove sezone, pogodili su 18 trojki, 13 u nastavku.

Domantas Sabonis neće birti previše srećan zbog tripl-dabla, velika kriza Indijane. Ovoga puta su se u Indijanapolisu gostili Netsi, Dinvidi je dao 21 poen, imao 11 asistencija, pet sekundi pre kraja nadoknadio sve promašaje i postigao pobedonosni koš. Šest poraza u nizu je najcrnja serija Pejsersa u poslednje tri godine, Sabonis je ubacio 23 poena, imao 11 asistencija i 10 skokova. Za njih porazi u finišu postaju zaštitni znak.

Šarlot je prekinuo seriju od pet poraza protiv Detroita koji je očajan, Pistonsi su dali samo 76 poena. Utakmica je bila veoma loša, pobednik je imao 37% šuta...ž

Veče je opet obeležio Nikola Jokić, Denver je slavio, a podatak o asistencijama Srbina je zapanjio Ameriku.

Rezultati:


LA Lejkers . Feniks 125:100
Golden Stejt - Majami 101:113
Denver - San Antonio 127:120
Dalas - Juta 119:123
Milvoki - Sakramento 123:111
Toronto -  Minesota 137:126
Orlando - Atlanta 135:126
Indijana - Bruklin 105:106
Detroit - Šarlot 76:87

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke