Adetokumbo podebljao kandidaturu za MVP, poznati nominovani, kakva nepravda prema Jokiću!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 18.05.2019.
08:11
Izvor: Sportske.net

Milvoki rasturio Toronto 125:103 i poveo 2:0, "Grčka zver" prejaka za Kanađane, čini se da čudo može da ga spreči da uzme MVP titulu. Objavljene nominacije, po nama, Nikoli Jokiću učinjena zaista velika nepravda.

EPA-EFE/TANNEN MAURY
EPA-EFE/TANNEN MAURY

Povezane vesti

"Zver" se odvezala na početku. Zakucavanje, pa blokada Marku Gasolu. Pa opet zakucavanje, čitave večeri je bilo tako. Janis Adetokumbo je sa 30 poena i 17 skokova rasturio Toronto, Milvoki u Kanadu nosi 2:0

Baksi su vodili od početka do kraja, Iljasova je dodao 17 poena sa klupe, Mirotic 15, čitav tim je delovao kao sat, na kraju, dovoljno govori činjenica da su gosti gubili sa dvocifrenom razlikom poslednjih 39 minita meča.

Leonard je ubacio 31 poen, Lovri 15, nijednog trenutka nije izgleda kao da gosti imaju šansu.

Milvoki je dobio 10 od 11 utakmica u ovom plej ofu, samo Medžikovi Lejkersi 1989. Kobijevi i Šekovi početkom veka, i Voriorsi od pre dve godine imaju perfektan skor 11-0.

Janis je podebljao ovo partijom svoju kandidaturu za MVP krunu, na listi su još Pol Džordž i Harden, jedini od ove trojice koji je već osvajao priznanje.

Adetokumbo i Džordž su u trci i za titulu defanzivca godine, baciće rukavicu aktuelnom osvajaču Rudiju Goberu iz Jute.

Trojica kandidata za rukija godine su Luka Dončić, Deandre Ajton iz Sansa koji je bio top pik i odlični Trae Jang iz Atlante.

Što se tiče trenera godine Majk Budenholcer iz Baksa će se boriti sa Majkom Melounom iz Denvera i Dokom Riversom iz Klipsa.

Dva igrača Klipersa su u konkurenciji za šestog igrača godine, pogađate "Svit" Lu Vilijams koji je dva puta osvajao priznanje i Montrezi Harel, uz njih je Domantas Sabonis iz Indijane.

Finalisti u kategoriji za igrača koji najviše napredovao su Bogijev i Bjelicin saigrač D'Aron Foks, D'Anđelo Rasel iz Netsa koji je imao fantastičnu sezonu i Siakam iz Toronta.

Dobitnici će biti poznati 24. juna.

Ovde dolazimo do ključnog pitanja, da li je učinjena nepravda prema Nikoli Jokiću kada je konkrencija za MVP u pitanju. Adetokumbo čini se zaslužuje nagradu, igra za najbolji tim lig, 27.7 poena, 12.5 skokova, 5.9 asistencija.

Harden je prvi strelac lige, 36 poena, 6.6 skokova, 7.5 asistencija, ima i dve ukradene lopte.

Pol Džordž je postizao 28 poena u proseku, imao oko 8 skokova, 4 asistencije, što mu je najbolji učinak u karijeri, ima i 2 ukradene lopte po meču.

Što se Jokića tiče, 20 poena, blizu ‚ 11 skokova, više od 7 asistencija po meču, u regularnoj sezoni. U 14 mečeva plej-ofa, 25 poena, 13 skokova, 8.4 asistencije, blizu 2 ukradene lopte.

Pol Džordž je odigrao pet mečeva, Oklahoma je lako lemininisana u doigravanju, bio je blizu 29 poena, 9 skokova, oko 4 asistencije.

Gledajući učinak, niko ne može da podvede ovo pod "ukusi su različiti", Jokić i njegov tim su imali bolju sezonu, Jokić ima bolji procenat šuta, što je za centra i očekivano, ali i bolji prosek sa linije bacanja, odigrao je i oko pet minuta manje po meču u regularnoj sezoni.

Čini nam se, a vi se možete složiti ili ne, da je ovo velika nepravda.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LUZERPOOL
Saturday, 18.05.2019
14:55

Tako mu i treba, eto ti Amerika i koliko te cene, a za repku nece da igra....

avatar
dusko
Saturday, 18.05.2019
12:36

Ma kakva nepravda, dosta više o Jokiću

avatar
LUZERPOOL
Saturday, 18.05.2019
14:53

Smorili su vise, Jokic je dobar igrac i nista vise od toga.

avatar
Alex DeLarge
Saturday, 18.05.2019
09:04

Sasvim logicno... Jokic je i dalje superstar u nastajanju. Jesu poneki odusevljeni, ali i dalje nije nedvosmisleno top igrac za americku javnost. Ponovi li ovo u naredne 2, 3 godine onda ce vec biti u igri za MVP-a, ovako je logicno da se prednost daje domacem igracu kao i svuda u svetu... Evo recimo gledajuci nase izvestavanje isto je nametnuta nepravda Mareju, koji gotovo citave sezone skoro pa parira Jokicu po brojkama, a kad citas nase portale imas utisak kao da Nikoli nosi vodu i pravi mu drustvo...

avatar
RokerSantaKruz
Sunday, 19.05.2019
01:57

Slazem se sa svime osim Mareja, koji pored solidnih brojki(koje mogu da zavaraju, treba se pogledati utakmica ili dvije), nije nista vise doli "vodonosa" Jokicu, bez kojeg Denver ne bi ni usao u PO, kamoli se borio u 7 utakmica za finale konferencije, i to zapadne.

avatar
Danilo33
Saturday, 18.05.2019
08:53

MVP titula se dodeljuje za regularni deo sezone,tako da ne moze da je podeblja