ACB: Zvezda uzdrmala Barsu, Buboa izvukao Baskoniju u poslednjim sekundama

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 22.10.2017.
14:42
Izvor: Sportske.net

U okviru petog kola španske ACB lige, u "matine" terminu odigrana četiri susreta.

Screenshot - twitter.com/FCBbasket
Screenshot - twitter.com/FCBbasket

Povezane vesti

Barselona je gostovala ekipi Estudijantesa, a četa Sita Alonsa doživela je drugi uzastopni poraz.

Izgleda da je meč u dvorani "Aleksandar Nikolić" protiv Crvene zvezde mts ostavio posledice na Katalonce, kako su sada iznenada izgubili rezultatom 80-70.

Barsa je izgubila prvi kvartal sa pet poena razlike, ali su se vratili u drugoj deonici u kojoj su postigli čak 34 poena, te su na odmor otišli sa devet poena viška.

Ipak, domaćin je u trećem kvartalu razliku suspstio za tri poena, a onda je u odlučujućih 10 minuta Estudijantes "odučio" favorizovanog rivala, ostavili su ih na devet poena, postgli 25 i došli do trijumfa.

Predvodio ih je sjajni Silvan Landesberg sa 27 poena, pratio ga je bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana Aleksandara Cvetković sa 13 poena, dok su po 10 dodali Braun i Arteaga.

U ekipi Barselone jedini raspoložen bio je Ertel, Francuz je upisao 17 poena i šest asistencija, dvocifren je bio još samo Oriola sa 10 poena.

Buboa Beaubois

Baskonija se za razliku od Barse oporavila od poraza u Evroligi, preboleli su Makabi i savladali Gipuzkou, ali uz puno problema,  rezultatom 88-86.

Gosti su ubedljivo dobili prvi kvartal sa 13-22, a do pauze od 15 minuta su čak i povećali prednost, kako su drugu deonicu dobili sa pola koša viška.

Ekipa Pabla Priđonija je u trećem kvartalu krenula da se vraća u meč, prepolovili su deficit i u odlučujućih 10 minuta ušli sa pet poena minusa.

Uzbudljivo je bilo do samog kraja, poveli su Baski pred sam kraj sa 84-82, ali su gosti uspeli da poravnaju. Činilo se da ćemo gledati produžetke, ali je Rodrig Buboa pogodio na četiri stotinke do kraja i doneo trijumf ekipi iz Vitorije.

Najefikasniji je bio Toko Šengelija sa 23 poena, pratio ga je junak Rodrig Buboa sa 19 poena, dok je 13 dodao Janis Tima. Dvocifren učinak su imali i Fojtman i Džejson Grejndžer sa po 10 poena.

U poraženom sastavu 21 poen Henka Norela, pola koša manje je dodao Džordan Sving, dok se na 17 poena zaustavio Keni Čeri.

U ostalim duelima Fuenlabrada je slavila na gostovanju Betisu sa 70-73, dok je Saragosa kod kuće dobila Morabank Andoru sa 95-78.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke