ACB - Valensija razbila evroligaša pred duel sa Zvezdom

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 13.01.2019.
21:41
Izvor: Sportske.net

Težak posao čeka izabranike Milana Tomića u Valensiji imajući u vidu formu španskog tima i kadrovsku situaciju u Zvezdi.

Epa/Juan Carlos Cardenas
Epa/Juan Carlos Cardenas

Povezane vesti

Prekinuo je Huventud pre sedam dana strašnu seriju Valensije, ali se ekipa Hauma Ponsarnaua vrlo brzo vratila u pobednički ritam.

Nakon dve startne pobede u Top 16 fazi Evrokupa ekipa Valensije je slavila protiv evroligaša Gran Kanarije 83:67 (19:21, 22:20, 16:14, 26:12) u okviru 16. kola španske ACB lige.

Valensija je još jednom slavila na prepoznatljiv način. Nakon ujednačenog prvog poluvremena domaći su dodali gas u nastavku i na kraju slavila sa 16 poena razlike.

Domaće su do desete pobede u ACB ligi vodili Bojan Dubljević (18 pts, 7 sk, 2 as), Sem Van Rosom (12 pts, 3 as) i Met Tomas (12 pts), dok je u ekipi Gran Kanarije Oriol Pauli ubacio 14 poena i ostvario 3 skoka.

Valensija će posle današnjeg trijumfa u odličnom raspoloženju dočekati duel 3. kola Top 16 faze Evrokupa sa Crvenom zvezdom mt:s. Šampion Srbije u Španiju putuje desetkovan povredama i videćemo kako će se kadrovska situacija odraziti na rezultat predstojeće utakmice.

Ranije danas Baskonija sa skraćenim rosterom uspela da "iščupa" pobedu (68:67) na gostovanju Huventudu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke