ACB - Unikaha startovala pobedom

Autor: Boban Filipović
nedelja 11.10.2015.
16:28
Izvor: Sportske.net

Stefan Marković dao veliki doprinos pobedi kluba iz Malage na startu španskog nacionalnog šampionata. Nemanja Nedović ispod svog nivoa na svom prvom prvenstvenom meču u novom klubu, Vladimir Štimac jedina svetla tačka u porazu Estudijantesa, Birčević i Mi

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Juče je počela sezona u Endesa ligi, Gran Kanarija je na premijeri pred svojom publikom unakazila Gipuzkou u čijem sastavu nije bilo junioskog reprezentativca Srboje Nikole Ćirkovića. 'Kanarinci' su salvili sa ubedjivih 97-64.

Pisali smo sinoć da su Ivan Paunić i Dejan Musli odigrali solidne role u duelu Fuenlabrade i Manrese (78:60), a sezonu je pobedom otvorio i HUventud koji je u Badaloni bio bolji od Tenerifa (83:75).

Prvi meč subotnjeg programa odigran je u Mursiji, gde je Unikaha zabeležila tesan trijumf rezultatom 60:58.

Stefan Marković je za 24 minuata u igri postigao 8 poena, uz to imao tri skoka i dve asistencije. Jedini efikasniji od pleja srpske reprezentacije bio je Edvin Džekson (13 pts). Nemanja Nedović je igrao nešto više od 10 minuta i za to vreme postigao dva poena i zabaležio jednu asistenciju.

Estudijantes je ubedljivo poražen na svom parketu od Laboral Kuće (58:85), a najzapaženiji kod 'Studenata' bio je Vladimir Štimac sa 13 poena i 7 skokova za nešto manje od 20 minuta na parketu. Stefan Birčević je igrao osam minuta, pogodio jednu dvojku, promašio sva četiri šuta za tri i zabeležio jedan skok.

Kod Baska najbolji iskusni grčki centar Janis Burusis (13 pts, 11 sk), dok su šuteski najraspoloženiji bili Kozer (19 pts) i Majk Džejms (17 pts).

Sevilja je doživela težak poraz u Komposteli (88:53), Nenad Miljenović je odigrao pola utakmice za razbijene goste, ispromašivao se (1/4 za dva, 0/4 za tri, 1/2 penali) postigao tri poena, imao tri skoka i jednu asistenciju.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke