ACB - Ubedljivi Barsa i Real, dobre role Kuzmića, Todorovića i Nedovića

Autor: Boban Filipović
nedelja 08.10.2017.
14:43
Izvor: Sportske.net

U nedeljnom matine terminu odigrano je pet utakmica trećeg kola španskog prvenstva.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Najjači utisak ostavila je BArselona, koja je u svojoj 'Blaugrani' razbila San Pablo Burgos sa čak 30 razlike.

Katalonci su brojali do 111, bili su impresivni u napadu u sve četiri četvrtine. U prvoj su ubacili 29 poena, u drugoj 27, u trećoj 28 i u četvrtoj 27.

Svi igrači Barse su se upisali u strelce, najefikasniji je bio Pau Ribas, pogodio je pet trojki iz šest pokušaja i meč završio sa 21 poenom. Dvocifreni su bili Adrien Moerman (17 pts), Pjer Oriola (16 pts), Adam Hanga (11 pts) i Kevin Serafan (11 pts).

Doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Dion Tompson je ubacio 11 poena za deklasirane goste.

Ubedljiv je bio i Real Madrid, Lasovi puleni su deklasirali Saragosu rezultatom 93:65.

I u taboru 'Los Blankosa' su svi stigli da se upišu u strelce, petorica su bili dvocifreni, među njima je i srpski reprezentatvac Ognjen Kuzmić, koji je za 19 minuta u igri postigao 10 poena, imao 5 skokova i tri blokade. Efikasniji od našeg centra bili su Fabijen Kozer (15 pts), Entoni Rendolf (13 pts), kapiten Felipe Rejes (11 pts), dok je naše gore list Luka Dončić imao isti košgeterski učinak kao Kuzmić.

Bivši mladi reprezentativac Srbije Nikola Dragović je bio u minus fazi, igrao je 16 minuta za razbijene goste iz Aragona i nije se upisao u strelce.

Srbin iz Mrkonjnić Grada Dejan Todorović bio je jedan od najzaslužnijih za trijumf Bilbaoa u Sevilji (86:94). On je sa 14 poena dao veliki doprinos ovoj pobedi. Mladi Vasilije Vučetić je usadio dva poena u trijumf.

Nemanja Nedović
je sa 12 postignutih poena bio najefikasniji u Unikahi, bio je i najbolji asistent sa 5 asistencija, ali je njegov tim poražen u gostima u predgrađu Madrida od Fuenlabrade - 77:69. Dragan Milosavljević tanak, ubacio je samo jedan poen.

Najneizvesnije je bio u duelu između Mursije i Andore, konačan rezultat bio je 81:77. Marko Luković je usadio 8 poena i 4 skoka u pobedu svog tima, na drugoj strani, Oliver Stević je postigao 4 poena.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke