ACB: Ubedljive pobede Reala i Valensije na gostovanjima

Autor: Nikola Miloradović
subota 14.04.2018.
21:45
Izvor: Sportske.net

U okviru 28. kola španske ACB lige, finalisti iz minule sezone upisali su ubedljive pobede.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Real je bez većih poteškoća slavio na gostovanju Fuenlabradi, bilo je 75-90 za aktuelnog vicešampiona Španije.

Tesno je bilo u prvom poluvremenu, Real je dobio prvu deonicu sa pola koša viška, da bi do poluvremena stekao svega pet poena prednosti.

Sve je ipak bilo jasno nakon trećeg kvartala, koji gosti dobijaju rezultatom 13-30, u poslednjih 10 minuta su lagano priveli posao kraju.

Istakao se Luka Dončić sa 17 poena i po pet skokova i asistencija, pola koša manje dodao je Entoni Rendolf, dok je 14 poena dodao Gustavo Ajon. Dvocifren sa 10 poena i Džefri Tejlor.

U poraženom sastavu 15 poen Kruza, 17 Ejenge, dok je 11 dodao Rolands Smits.

Valensija je kao gost deklasirala Saragosu, bilo je 74-97 u korist aktuelnog prvaka.


Već na poluvremenu je bilo jasno da Saragosa nema šta da traži protiv ekiše Ćusa Vidorete, kako je Valensija stekla 13 poena prednosti.

Uspela je domaća ekipa da se vrati u meč u trećem kvartalu, spustili su deficit na osam poena, ali je Valensija sve rešila u poslednjoj deonici, koju dobijaju sa 15 razlike.

Istakao se Bojan Dubljević sa 18 poena i devet skokova, po 14 su dodali Grin i Dornekamp, dok je 11 poena dodao Vil Tomas. Dvocifren sa 10 poena i Abalde.

U ekipi Saragose, 20 poena Gerija Nila, 15 poena srpskog internacionalca Nikole Dragivića, 13 je dodao De Jong, dok je 11 poena upisao Ćavi Rej.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke