ACB - Ubedljive pobede Reala i Valensije

Autor: Boban Filipović
nedelja 13.03.2016.
14:58
Izvor: Sportske.net

Odigrano je pet utakmica 23. kola španske Endesa lige u matine tereminu. Skroman učinak srpskih košarkaša.

twitter @ACBCOM
twitter @ACBCOM

Povezane vesti

Aktuelni šampion Real Madrid je bio silan protiv Andore pred svojom publikom i slavio sa 107:78.

Gosti su se držali samo u prvom kvartalu, a onda je prednost 'Los Blankosa' rapidno rasla do kraja.

Svi igrači iz pobedničkog tima su se upisali u strelce, naejfikasniji je bio Trej Tompkins sa 15 poena, Vili Ernangomez je bio sjajan sa 14 poena i 8 skokova, a Pabla Lasa posebn može da raduje povratak na teren Rudija Fernandeza koji je za 15 minuta u igri pogodio 4 trojke.

U poraženom taboru najzapaženiji je bio mekedonski reprezentativac Vojdan Stojanovsli sa 15 poena, Luka Bogdanović je postigao 7 poena i imao 4 skoka za 25 minuta provedenih na parketu.

Veoma ubeldjiva bila je i Valensija. Lider je razbio Manresu sa 83:56, već na poluvremenu je bilo plus 20.

Đordi Trijas sa dabl-dabl učinkom od 13 poena i 11 skokova je bio centralna figura u redovima 'Slepih miševa', isti broj poena postigli su Džastin Hamilton i Luk Sikima. Doprinos Vladimira Lučića pobedi je bio skroman, 3 poena i 2 skoka za 20 minuta u igri.

Najefikasniji u Manresi bio je Čes Simon sa 14 poena, Dejan Musli je imao učinak od 9 poena i 7 skokova.

musli

Unikaha je osokoljena trijumfom u Evroligi nad Cedevitom u Zagrebu savladala u Malagi Saragosu sa 77:69 i u pobenčkom rapoloženju dočekuje duel sa Crvenom zvezdom.

Vil Tomas sa 13 i Edvin Džekson sa 12 su bili jedini dvocifreni u redovma Andalužana, Nemanja Nedović je postigao 6 poena i imao 3 asistencije, a Stefan Marković se još uvek nije oporavio od povrede.

Kod poraženih Aragonaca, Stevan Jelovac je postigao 9 poena i zabeležio 3 skoka, a dvocifren košgeterski učinak ostvarili su Nemac Bencig (18 pts) i Rus Kravtsov (16 pts).

Veliko iznenađenje je priredila Sevilja koja je pred svojom publikom savladala Laboral Kuću rezultatom 100:92.

U pobendičkom sastavu su blistali Balvin sa 24 i Bamfort sa 22 postignuta poena, obojica su imala po 8 skokova. Nenad Miljenović je ubaci 5 poena, imao 6 asistencija i 4 skoka.

Najzapaženiji u redovima poraženih Baska bio je Adam Hanga sa 19 poena.

miljenovic

Jedina utakmica na kojoj nisu bili akteri srpski košarkaši odigrana je u Las Palmasu gde je Gran Kanarija savladala Mursiju sa 87:75.

Podsetimo, na premijeri 23. kola Funelabrada je posle velike drame savladala Obradorio u gostima uz još jednu fenomenalnu rolu Ivana Paunića.

Kolo će biti kompletirano večeras, ostalo je da se odigraju još tri utakmice, a najzanimljiviji će biti katalonski derbi izemđu Huventda i Barselone.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke