ACB - Srbi nisu mogli sami protiv Reala

Autor: Boban Filipović
nedelja 31.01.2016.
15:13
Izvor: Sportske.net

Dejan Musli i Miloš Milisavljević bili najbolji u Manresi protiv 'Kraljevskog kluba', ali to nije spasilo njihov tim ubedljivog poraza od aktuelnog šampiona. Sinoć blistali Ivan Paunić, Luka Bogdanović i Stevan Jelovac.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Manresa nije uspela da pruži ozbiljan otpor Real Madridu, ćeta Pabla Lasa je iz minuta u minut podizala svoju prednost i na kraju upisala veoma ubedljivu pobedu na gostovanju rezultatom 102:70.

Jedine svetle tačke u poraženom sastavu bili su srpski košarkaši. Dejan Musli je postigao 14 poena i imao 6 skokova, dok je Miloš Milisavljević ubacio jedan poen manje.

Kod Reala najefikasniji Džejsi 'Mitraljeta' Kerol sa 20 poena, jedan manje postigao je njegov sunarodnik Kej-Si Rivers a odlične partije pružila su dva momka koja predstavljaju budućnost Reala. Mladi centar Vili Ernangomez je ostvario dabl-dabl učinak od 11 poena i 10 skokova, a naše gore listu Luki Dončiću nedostajao je jedan skok za dabl-dabl (12 pts, 9 sk).

Kod košarkaša Laboral Kuće se osetio umor nakon velike pobede izvojevane nad Barselonom u Blaugrani nakon produžetka u 5. kolu Top 16 faze, četa Velimira Perasovića je danas poražena u Mursiji u utakmici koju je odlučila jedna lopta. Rezultat je bio 68:66, Baski nisu imali rešenje za razigranog argentinskog pleja Fakunda Kampaca, koji igra za Mursiju na pozajmici iz Reala ove sezone.

Huventud je prlično lako savladao Estudijantes u Badaloni, 'Studenti' su bili ravnopravni samo u prvom kvartalu, završilo se rezultatom 75:58.

Milovan Raković je postigao 2 poena i imao jedan skok na debiju za Huventud, na drugoj strani Stefan Birčević je imao identičan učinak.

U karanrskom derbiju, Gran Kanarija je pobedila Tenerife - 90:80.

Sinoć su odigrane dve utakmice, a trojica Srba su imala veoma zapažene učinke.

Andora je pred svojom publikom bila bolja od Saragose (91:81), Luka Bogdanović je bio najbolji pojedinac kod pobednika sa 20 poena i 4 skoka, a Stevan Jelovac kod poraženih gostiju sa 21 poenom i 5 skokova.

Ivan Paunić
je uz iskusnog hrvatskog pleja Marka Popovića i KOgoanca Tabua bio najzaslužniji za trijumf Fuenlabrade nad Gipuzkoom (94:82). Bivši srpski reprezenattivac je postigao 19 poena i imao 5 skokova, dok je učinak Olivera Stevića bio dosta skromniji (2 pts, 3 sk).

18. kolo ACB lige biće kompletirano večeras, na programu su još tri utakmice: hendikepirana Unikaha u andaluzijskom derbiju dočekuje Sevilju, Valensija će pred svojom publikom pokušati da sačuva maksimalan skor u domaćem šampionatu protiv Bilbaa i da se trgne od novog šamara od Vujoševićevog Limoža u Evropkupu, a zavesa se spušta u Komposteli, gde Obradorio čeka ranjenu Barselonu.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke