ACB - Spektakularan početak i "brejk" u Madridu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 13.06.2018.
23:01
Izvor: Sportske.net

Baskonija ispunila cilj sa kojim je krenula u Madrid. Šampion Evrope od starta finalne serije u nezavidnom položaju.

Epa/Yuri Kochetkov
Epa/Yuri Kochetkov

Povezane vesti

Košarkaši Baskonije uspeli su večeras da savladaju Real u Madridu i da naprave "brejk" na startu finalne serije plej-ofa španskog šampionata.

Klub iz Vitorije savladao je aktuelnog šampiona Evrope rezultatom 94:90 (19:17, 20:22, 28:19, 27:32) u spektakularnoj utakmici odigranoj u "ViZink Centru".

Od prvog do poslednjeg minuta utakmica je obilovala uzbuđenjima, a kulminacija uzbuđenja usledila je u poslednja dva minuta.

Baskonija je zadržala prednost do poslednjeg zvuka sirene iako je Real "ludačkim" trojkama u poslednjih dvadesetak sekundi ozbiljno testirao karakter gostiju.

Na kraju je klub iz Vitorije sa linije penala odbranio minimalnu prednost i poveo sa 1:0 u finalnoj seriji koja se igra na tri dobijene utakmice.

Baskoniju je do trijumfa vodio Luka Vildosa sa 16 poena, a pratili su ga Vensan Porie (13 pts, 5 sk), Tornike Šengelija (12 pts, 7 sk, 3 as) i Janis Tima (12 pts, 2 sk, 2 as).

Na drugoj strani sjajna partija Džejsija Kerola koji je ubacio 20 poena (5/7 za tri), a uz njega su dvocifren učinak ostvarili još Serhio Ljulj (14 pts, 4 as), Valter Tavares (12 pts, 4 sk) i Luka Dončić (12 pts, 6 sk, 4 as).

Druga utakmica zakazana je za petak i takođe će biti odigrana u Madridu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke