ACB - Spektakl u 'Blaugrani', Valensija 17-0!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 24.01.2016.
16:29
Izvor: Sportske.net

Fantastične mečeve imali smo prilike da vidimo tokom popodneva u okviru 17. kola ACB lige, a najjači utisak ostavio je novi trijumf Valensije koja je u "Blaugrani" uspela da savlada Barselonu.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Osam od devet mečeva 17. kola španske košarkaške lige odigrano je u terminu od 12.30, a među njima su bili i derbi susreti u "Blaugrani" i "Barklikard Centru".

Lider šampionata otišao je u goste Barseloni gde je posle mnogo neizvesnosti uspeo da slavi rezultatom 94:91 (23:21, 12:22, 22:13, 25:26, 12:9) ali tek nakon produžetka.

Valensija je uspela da zadrži oreol nepobedivosti u španskom šampionatu iako se u završnici meča i produžetka nudila Barseloni i davala joj šansu da prekine taj niz.

"Slepi Miševi" su u poslednjem napadu regularnog toka susreta dozvolili Tomašu Satoranskom da uputi šut za tri poena i da Barselonu odvede u produžetak iako je trebalo da faulom seku akciju domaćih.

Još veća drama mogla je da usledi u poslednjim momentima dodatnih pet minuta pošto je Džastin Dolman pogodio za tri poena uz faul u momentu kada je Valensija imala četiri poena prednosti.

Ispostavilo se da je Dolman nagazio liniju pa su sudije pokazale da je postigao dva poena, a onda dodatno slobodno bacanje nije imalo nikakvu važnost jer su nakon toga gosti poslati na liniju penala da potvrde 17. pobedu u sezoni!

Domaće su predvodili Tomaš Satoranski sa 17 poena i 12 skokova, odnosno Džastin Dolman sa 17 poena, a najefikasniji pojedinac u redovima Valensije bio je Bojan Dubljević sa 16 poena i 6 skokova. Srpski internacionalac Vladimir Lučić postigao je 2 poena ali na spektakularan način, nakon alej-upa.

Drugi derbi dana odigran je u Madridu gde je Unikaha poražena od Reala rezultatom 85:80 usled čega je ostala bez plasmana na završni turnir "Kupa Kralja"!

Nakon utakmica 17. kola poznati su svi učesnici ovogodišnjeg izdanja "Kupa Kralja", a za trofej će se boriti Valensija, Barselona, Laboral Kuća, Real Madrid, Gran Kanarija, Bilbao Basket, Fuenlabrada i Rio Natura Obradoiro.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zholinho
Sunday, 24.01.2016
17:45

Košarkaško prvenstvo im je mnogo zanimljivije od fudbalskog. 4 tima ravnopravno konkurišu za titulu, Valensija, Barsa, Real, Taukeramika. Dok je u fdbalo smor teški, mada je u poslednje 2-3 sezone Atletiko razbio tu monotoniju.

avatar
LuisSuarezFB
Sunday, 24.01.2016
17:38

Steta. Zaista lepa kosarkaska utakmica. Mislio sam na kraju da je ono trojka a ono nije. Ufff ali dobro. Vaznije je Barsi sigurno Evroliga