ACB - Šampion zgazio "studente", Barsa kiksnula na Kanarima

Autor: Boban Filipović
nedelja 13.05.2018.
20:28
Izvor: Sportske.net

Valensija i Tenerife su zabaležili pobede pred svojom publikom.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

"Slepi miševi" su lako izašli na kraj sa Estudijantesom.

Otopr "studenata" nije dugo trajao, na poluvremenu je bilo 13 razlike, na kraju ubedljivih 24, utakmica je završena rezultatom 93:69.

Bojan Dubljević je bio igrač utakmice sa dabl-dabl učinkom, 18 poena i 10 skokova. Pratili su ga Abalde, Vives, Buva i Grin sa po 13 poena, dvocifren je bio i Vil Tomas koji je brojao do 11.

Za goste iz Madrida je igrao bivši plej Zvezde i Partizana Aleksandar Cvetković, postigao je tri poena. Još jedan bivši plej Zvezde, Omar Kuk, postigao je šest poena, imao pet asisetncija i tri skoka.

Valensija je ovom pobedom obezbedila prrednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa, a Estudijantesove šanse da se domognne doigravanja su na nivou teorije. Moralo bi mnogo  toga da im se poklopi.

Nešto kasnije Tenerife je izvojevao junačku pobedu nad Barselonom, pobedu kojom je ostao na osmoj poziciji na tabeli, tj. poslednjem mestu koje vodi u plej-of.

Ekipa Svetislava Pešića je loše ušla u meč, possle prvvihh deset minuta zaostajala pet poena, na poluvremenu je bilo 14 razlike za domaćine, koji su u nastavku uspeli da sačuvaju prednost i da trijumfuju rezultatom 86:81.

Vasileaidis sa 19, Abromaitis sa 19 i Ponitka sa 14 poena su bili najzaslužniji za pobedu Tenerifa, u Barsi je najefikasniji bio Ertel sa 16, Hanga i Tomić su ubacili po 12, Klaver i Moerman po 10 poena.

Inače, sedam ekipa je već obezbedilo plasman u doigravanju, ostala je još samo jedna viza, Tenerrife bi pobedom pred svojom publlikom nad Obradorijom u narednom kolu završio posao.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke