ACB - Real "bije" Baskoniju gde je vidi

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.02.2019.
23:29
Izvor: Sportske.net

Četvrti put u tekućoj sezoni Madriđani su bez mnogo muke savladali Baskoniju. Loša vest za klub iz Vitorije, sledi još najmanje jedan duel sa šampionom Evrope.

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Četvrti ovosezonski meč između Real Madrida i Baskonije završen je trijumfom aktuelnog prvaka Evrope.

Real Madrid je drugi put u ligaškom delu španskog prvenstva savladao Baskoniju. Večeras je u Madridu bilo 82:76 (15:19, 22:18, 20:15, 25:24) za domaći sastav koji je tako stekao prednost na tabeli i osamio se na drugoj poziciji koju je do danas delio sa Baskonijom.

Pablo Laso je večeras koristio jedanaestoricu igrača, a samo se Gabrijel Dek nije upisao u strelce. Najefikasniji je bio Entoni Rendolf sa 18 poena i 3 skoka, a dvocifren poenterski učinak ostvario je i Džejsi Kerol (10 pts, 3 sk, 3 as).

Na drugoj strani je Vensan Porije ubacio 12 poena i zabeležio 4 skoka, a poen manje od Francuza upisali su postigli su Luka Vidoza (4 sk, 8 as), Met Džening (2 sk, 2 as) i Šavon Šilds (5 sk).

Real je tako u dosadašnjem toku sezone "tukao" Baskoniju u Super kupu, Evroligi i dva puta u ACB ligi. Ostaje uzvratni meč ligaškog dela Evrolige, a potencijalno bi dva tima mogla da se ukrste u Top 8 elitnog takmičenja ili da odmere snage u završnici Kupa Kralja.

Gran Kanarija je nastavila sa lošim izdanjima i ACB ligi i vezala treći poraz. "Granka" je na svom terenu poražena od Gipuzkoe rezultatom 90:85.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke