ACB - Odlični Raško Katić i Bertans, Real "uzeo meru" Valensiji

Autor: Boban Filipović
nedelja 02.11.2014.
21:35
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je 5. kolo najjače lige u Evropi. Kao i obično akcenat stavljamo na učinak naših košarkaša i na rezultate protivnika srpskih klubova u Evrotakmičnjeima.

basketzaragoza.net/Esther Casas
basketzaragoza.net/Esther Casas

Povezane vesti

Poraz u Komabank Areni od Zvezde ostavio je posledice na košarkaše Valensije koji su danas na gostovanju "Kraljevskom klubu" u Madridu pretrpeli katasrtofu.

Real je dobio rezultatom 90:71, Burusis je bio najefikasniji kod pobednika sa 15 poena, a Serhio Rodrigez veoma raspoložen za igru. "Ćaćo" je imao 10 asistencija, od kojih su neke bile zaista spektakularne. Svi igrači u pobedničkom sastavu su se upisali u strelce osim Kampaca.

Bojan Dubljević sa 20 i Rafa Martinez sa 16 ubečenih poena nisu mogli sami da se nose sa Lasovom kaznenom ekspedicojom, koja ima maksimalan skor u dosadašnejm toku prvenstva.

Bivši kapiten Partizana Vlada Lučić imao je skroman učinak od 4 poena, 3 asistecije i 2 skoka.

Davis Bertans je ponovo bio najbolji u ekipi Laboral Kuće koja je sa ubedljivih 87:67 dobila Manresu u Vitoriji. Letonac je imao 19 poena, pogodio 5 trojki, a tom dodao i 10 skokva za ukupn indeks 28. Jedini efikasniji od nejga bio je iskusni slovenački plej Saša Vujačić sa 21 poenom.

Srpski centar Raško Katić je sa 15 ubačenih poena bio jedan od najzaslužnijih za sigurnu pobedu Saragose nad Mursijom na svom parketu (82:63).

Unikaha je jedina uz Real sa maskimalnim učinkom posle prvih pet kola, danas je u Malagi savladana Gipuzkoa Basket sa 74:59, Stefan Marković je sudelovao u pobedi sa 6 poena, 3 skoka i jednom asistencijom.

Stafana Birčevića nije bilo u timu Estudijantesa, koji je pred svojim navijačima dobio Fuenlabradu sa 86:79, dok je Danilo Anđušič ubacio 7 poena u trijumfu Bilbaa kod kuće nad Seviljom (89:61).

Barselona je poražena u Blaugrani u katalonskom derbiju od Huventuda 82:83, meč je rešio jedna posed, odluka je pala sa zvukom sirene.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke